Η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν αφού θα πρέπει να παλέψει για αυτό στα πλέι οφ που ξεκινάνε την Κυριακή. Και ο Δημήτρης Μελισανίδης να… περιμένει τον Φερνάντο Σάντος και μέχρι τότε όλα να είναι φλου στο θέμα του επόμενου προπονητή αλλά και του επόμενου μοντέλου της (με ή χωρίς αθλητικό/τεχνικό διευθυντή). Αυτό όμως, από ο τι φαίνεται, δεν σημαίνει κιόλας πως στον Οργανισμό μένουν… ασυγκίνητοι με κάποιες περιπτώσεις παικτών που τους προτείνονται.
Στην ελληνική πιάτσα agents , λοιπόν, κυκλοφορεί τις τελευταίες η… εσωτερική ενημέρωση πως “δουλεύουν” την περίπτωση του Ευθύμη Κουλούρη για την ΑΕΚ της σεζόν 2022-23!
Ο σκόρερ των 11 φετινών γκολ του Ατρομήτου, πρώτος σκόρερ της Super League το 2019, που έκανε τότε μεταγραφή 3.500.000 στην Τουλούζ και έφτασε να έχει χρηματιστηριακή αξία 5.000.000 ευρώ, διαθέτει το δικό του “φαν κλαμπ” στην Ένωση.
Τι ακούγεται; Στην ΑΕΚ θεωρούν πως είναι ο ιδανικός μπακ – απ του Αραούχο για την θέση στο “9”, πως τα χαρακτηριστικά του είναι “συμβατά” με του Αργεντινού σε αντίθεση με του Ανσαριφάρντ που είναι “αταίριαστα”, πως είναι πιο οικονομικός/Έλληνας/νεότερος με μεγαλύτερη προοπτική από τον Ιρανό, με τον τελευταίο να μπαίνει το καλοκαίρι στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους “κιτρινόμαυρους”.

Ο Ανσαριφάρντ που ετοιμάζεται να γίνει…Έλληνας αλλά για έξοδο από την ΑΕΚ

Ο Κουλούρης μετά την αποτυχία του στην Γαλλία (δεν του ταίριαζε το στυλ, δεν τον βοήθησε και η συγκεκριμένη ομάδα αλλάζοντας πολλούς προπονητές και πέφτοντας στην Ligue 2), χρειαζόταν να βρεθεί σε γνώριμο περιβάλλον που θα τον βοηθούσε σε ένα mini restart και κυρίως να δώσει… αποδείξεις.
 Έτσι επέλεξε τον Ατρόμητο και παρότι μέχρι τον Νοέμβριο είχε… σιωπήσει πλέον κάνει ξανά… θόρυβο (11 γκολ / 2 ασίστ), ξαναγυαλίζοντας το όνομα του στην ποδοσφαιρική αγορά (εγχώρια και διεθνή) ενόψει καλοκαιρού.
Έχοντας μακράν το υψηλότερο συμβόλαιο στο κλαμπ των δυτικών συνοικιών (220.000 ευρώ καθαρές ετήσιες αποδοχές) κι άλλο ένα χρόνο συνεργασίας εκεί, με τις υψηλές αγωνιστικές πτήσεις του το τελευταίο 2μηνο (με κόουτς Κόουλμαν), σίγουρα λύνει τα χέρια στο ατζέντη του Βασίλη Παναγιωτάκη, για μια καλοκαιρινή μεταγραφή.
Κάπου εδώ… εμφανίζεται και η ΑΕΚ, στην οποία ήδη προτάθηκε ο Κουλούρης και όπως φάνηκε κάνει γκέλ. Κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια.
Βέβαια με τον αστερίσκο  Ανσαριφαρντ να επηρεάζει την εν λόγω υπόθεση αφού ο διεθνής Ιρανός που τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 32 του χρόνια, έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο στην Ένωση, αξίας κοντά στα 450 χιλιάρικα (μέχρι τον Ιούνιο του 2023).
Το μέλλον του Καρίμ πάντως προδιαγράφεται εξαιρετικά χλωμό στους “κιτρινόμαυρους” κυρίως γιατί δεν “κολλάει” με τον Αραούχο ως δίδυμο. Και παρότι είναι πολύ πιθανό το καλοκαίρι να πάρει ελληνικό διαβατήριο (άρα δεν θα κρατάει θέση ξένου) ο Ιρανός λογικά θα “χαιρετήσει”. Με τον Ευθύμη Κουλούρη να προωθείται από τώρα σαν ο “ιδανικός αντί-Καρίμ”!!

Ο Καμαρα “ομόσταβλος” πλέον με τους Σον/Βαράν/Ντελε Αλι/Μαντισον αλλά και με τους… Ανσελότι/Λάμπαρντ/Ρεμπρόφ

Μια από τις σημαντικές ποδοσφαιρικές/μανατζερικές ειδήσεις της εβδομάδας ήταν και η υπογραφή του Μαντί Καμάρα στην βρετανική CAA Base. Μιλάμε για ένα πολύ δυνατό παγκοσμίως “παίκτη” στο χώρο του ποδοσφαιρικού μάνατζμεντ, ένα Γραφείο/ατζέντηδων με  κύκλο εργασίας την τελευταία 5ετία plus των 500.000.000 λιρών!!
 Με κορυφαίους σήμερα πελάτες της Base (με τους οποίους πλέον είναι “ομόσταβλος” ο Μαντί) τον Σον της Τότεναμ των 80.000.000 ευρώ Χ.Α., τον Βαράν της Γιουνάιτεντ (65 εκατ.), τον Μάντισον της Τσέλσι (50 εκατ.), τον Ζαχά της Κρύσταλ Πάλας (40 εκατ.), τον Ντέλε Άλι της Έβερτον (30 εκατ.), τον Γουόκερ της Σιτι (25 εκατ.), τον Τριπιερ της Νιουκάστλ (18 εκατ.).
Η Base είναι η εταιρία που εκπροσωπούσε τον Αρσέν Βενγκέρ ενώ εκπροσωπεί τώρα τον Κάρλος Ανσελότι της Ρεάλ Μαδρίτης, τους Ρεμπρόφ και Σλούτσκι που ήθελε η ΑΕΚ, τον ομογενή Ποστέκογλου κόουτς της Σέλτικ αλλά και τον Φράνκ Λάμπαρντ της Έβερτον.
Επίσης, η Base είχε φέρει τον Πέδρο Μάρτινς στον Ολυμπιακό (ο Πορτογάλος πλέον είναι σε άλλη μανατζερική στέγη) ενώ της Base είναι και ο Στιβ Κούπερ.
Ο Ουαλλός προπονητής της Φόρεστ, που την έχει οδηγήσει στους “8” του Κυπέλλου Αγγλίας και σε μια τρελή πορεία – από τότε που την ανέλαβε – στην Τσάμπιονσιπ, απο την ζώνη του υποβιβασμού στά όρια των πλέι οφ! Και υπενθυμίζω πως Ολυμπιακός (Καμαρά) και Φόρεστ (Κούπερ) έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη…
Για να αντιληφθεί κάποιος την δυναμική της Base αξίζει να επισημάνουμε πως ο Μαντί Καμαρά θα είναι ο Νο 16 στην λίστα με τους πιο ακριβούς σήμερα παίκτες – πελάτες της. Με δεδομένο την χρηματιστηριακή του αξία, η οποία έχει πέσει στα 13.000.000 ευρώ. Από  Έλληνες στο πελατολόγιο της βρίσκουμε τον Λευτέρη Λύρατζη του ΠΑΟΚ, τον 20χρονο στόπερ Πέτρο Μπαγκαλιάνη του Ολυμπιακού Β´, τον Πασχάλη Στάϊκο του ΟΦΗ και τον 19χρονο Βαγγέλη Κεραμιδά (αμυντικός της Κ19 του Ολυμπιακού).

Η  προσεκτική επιλογή της Base και ο καλοκαιρινός στόχος…

Ο Μαντί Καμαρά δεδομένα διανύει την χειρότερη αγωνιστική του σεζόν στον Ολυμπιακό. Κάτι που του κόστισε ακόμη και την συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα που έγινε τον Γενάρη. Παραμένει όμως, το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο των “ερυθρόλευκων”, που εννοείται ο τι το στηρίζουν και δεν τον αφήνουν στην… τύχη του (το αντίθετο μάλιστα).
Την προηγούμενη 2ετία είναι αλήθεια πως στο λιμάνι δεν έφτασαν οι προτάσεις που ήθελε ο Ολυμπιακός. Και μιλάμε για μεγάλες προτάσεις που περίμεναν οι “ερυθρόλευκοι” άνω των 15.000.000 ευρώ…
Κι αν ο Μαντί συστήθηκε ως ένα μεγάλο ταλέντο και μια σούπερ ανακάλυψη του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού απο την Γαλλία, πλέον στα 25 του χρόνια, τον ξέρουν όλοι στην Ευρώπη και θεωρείται πρώτης γραμμής παίκτης για πρωταθλήματα όπως το αγγλικό, το ιταλικό ή και το γαλλικό.
Το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και ο Μίνο Ραϊόλα είχε ασχοληθεί με τον Μαντί Καμαρα, προφανώς με τις “ερυθρόλευκες” ευλογίες, αλλά παρά τα σπουδαία του κονέ δεν έφερε την αναμενόμενη πρόταση απο Νάπολι ή Μίλαν. Μια εξέλιξη που κάπου επηρέασε ψυχολογικά/ξενέρωσε και τον Μαντί, ο οποίος για αυτό τον λόγο είχε προηγουμένως απαρνηθεί και τον πρώτο του ατζέντη, τον Πιέρ Ισά…

Η “ανάθεση” του πρότζεκτ Μαντί, η Φόρεστ του Κούπερ και ο …Κεϊτα

Το ζητούμενο , λοιπόν, για το κλαμπ βασικά αλλά και για τον Καμαρά, ήταν να πάει σε ένα μεγάλο Γραφείο που θα μπορέσει να κρατήσει πολύ ψηλά την “μετοχή” του Αφρικανού μέσου και να δουλέψει / φέρει προτάσεις (βασικά απο την αγγλικά αγορά και όχι μόνο) στα επίπεδα που θέλουν και οι “ερυθρόλευκοι” και ο παίκτης…
Στο δια ταύτα: ο Καμαρά με την καθοδήγηση του Ολυμπιακού επέλεξαν την Base  – η οποία προφανώς τους έδωσε τις ανάλογες εγγυήσεις μετά από αρκετά ραντεβού που έγιναν – και περιμένουν με καλοκαιρινό φόντο… αποτελέσματα.
Εκτός πάντως από το πρότζεκτ Καμαρά που θα διαχειριστεί η Base, με την τελευταία υπάρχει η σύνδεση και με την Νότιγχαμ Φόρεστ ενώ είναι το Γραφείο που βοήθησε τον Γενάρη για την μετακίνηση του 18χρονου Ντίμπι Κεϊτα απο την Ρεάλ Μαδρίτης Β στου Ρέντη. Γιατί προφανώς και τίποτα δεν γίνεται τυχαία ή χωρίς να έχει σχέση με άλλα…
ΥΓ. CAS επιτρέποντος ο Άρης θα κάνει μεταγραφές και το καλοκαίρι. Σκοπός του Θοδωρή Καρυπίδη είναι να ενισχυθεί και το ελληνικό στοιχείο της ομάδας. Έμαθα , λοιπόν, πως ήδη υπάρχουν δυο στόχοι, που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους. Και οι δυο δοκιμασμένες λύσεις, που μπορούν να υπολογίζονται στο βασικό ροτέισον. Ο κίπερ Χουτεσιώτης του Ιωνικού και ο Καρέλης του Παναιτωλικού…