Η 15χρονη αθλήτρια μόλις έγραψε ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 15χρονη Ρωσίδα Kamila Valieva έγινε η πρώτη γυναίκα σε καλλιτεχνικό πατινάζ, που πέτυχε τετραπλό άλμα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν και όλα δείχνουν ότι έχει εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο, ξεκίνησε το σημερινό σόου της με ένα εντυπωσιακό τετραπλό άλμα.

Μπορεί να μπήκε στην ομάδα πριν από 6 μήνες, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει από το να κάνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Το τετραπλό άλμα (δηλαδή οι 4 περιστροφές στον αέρα) είναι σπάνιο φαινόμενο στο γυναικείο καλλιτεχνικό πατινάζ αλλά η Valieva το εκτελεί συχνά. Όχι μόνο το πέτυχε στην αρχή της ρουτίνας της, αλλά το επανέλαβε και λίγο αργότερα. Στην τρίτη προσπάθεια έπεσε, αλλά ήταν ήδη 30 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη, Kaori Sakamoto.

Kamila Valieva: Κάνει ρεκόρ από την πρώτη μέρα

Είναι μόλις 15 χρονών αλλά εντυπωσιάζει από την πρώτη μέρα. Στους ευρωπαικούς αγώνες του περασμένου μήνα, έγινε η πρώτη γυναίκα που ξεπέρασε τους 90 βαθμούς (και έκανε ρεκόρ) στο σύντομο πρόγραμμα. Μπορεί να τη βοηθά το ότι χορεύει για τη μνήμη της γιαγιάς της, που πέθανε το 2019 και τα συναισθήματά της της δίνουν όλη αυτή την εντυπωσιακή ενέργεια. «Υπάρχει πολλή χαρά στον τρόπο που εκφράζεται όταν χορεύει. Είναι τρομερά ασυνήθιστο να έχεις τέτοιο ταλέντο και τεχνική σε αυτή την ηλικία».