Οι γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της Hyundai φέρουν το γράμμα Ν, το οποίο προέρχεται από το Nurburgring. Με αυτόν τον τρόπο οι Κορεάτες θέλουν να τονίσουν τη σύνδεση των πιο ισχυρών μοντέλων τους με τη διασημότερη πίστα του κόσμου, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της εξέλιξης των εν λόγω μοντέλων γίνεται εκεί.

Μέχρι τώρα έχουμε τα i30 N, i30 Fastback N, i20 N και εκτός Ευρώπης υπάρχει και το Veloster N. Πρόσφατα στην γκάμα προστέθηκε το Kona N, όμως στην παρουσίασή του έγινε γνωστό ότι υπάρχει η πρόθεση για εκδόσεις Ν και στα ηλεκτρικά μοντέλα.

Αυτή τη στιγμή η Hyundai έχει στην αγορά μερικά από τα ηλεκτρικά με τη μεγαλύτερη αυτονομία, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και με τα νεότερα μοντέλα της. Πλέον δείχνει ότι θέλει να δημιουργήσει και μερικά από τα ισχυρότερα.

Το μοντέλο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει έκδοση Ν είναι το Ioniq. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό κάτι σχετικά με την ισχύ και τον κινητήρα ή τους κινητήρες που θα έχει, το επικρατέστερο σενάριο θέλει να χρησιμοποιείται το σύνολο που συναντάμε στο Kia EV6 GT.

Πρόκειται για δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι είναι τοποθετημένοι από ένας σε κάθε άξονα. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο. Η συνδυαστική απόδοσή τους φτάνει τους 585 ίππους και τα 740 Nm ροπής, ισχύς αρκετή ώστε να επιταχύνει το EV6 GT από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα μόλις σε 3.4 δευτερόλεπτα.

Εκτός από τις ηλεκτρικές Ν εκδόσεις, οι άνθρωποι της Hyundai είπαν ότι στο μέλλον θα δημιουργήσουν γρήγορες εκδόσεις και για τα μοντέλα που κινούνται με υδρογόνο. Η Hyundai είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του υδρογόνου ως μελλοντική μορφή κίνησης των αυτοκινήτων, ενώ είναι από τις πολύ λίγες εταιρίες που διαθέτουν κάποιο εμπορικά διαθέσιμο μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να δούμε κάποια τέτοια κίνηση, όμως σίγουρα απέχει, χρονικά, πολύ περισσότερο συγκριτικά με τα ηλεκτρικά Ν.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.