Η Hyundai επενδύει 7,59 δις δολάρια για την ανάπτυξη της HMGMA, (Hyundai, Genesis Motor North America) η οποία θα δημιουργήσει 8.500 άμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, η Hyundai και η SK On κατασκευάζουν εργοστάσιο κυψελών μπαταρίας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων 5 δις δολαρίων στην κομητεία Μπάρτοου της Τζόρτζια που θα απασχολεί 3.500 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του κέντρου έρευνας αυτοκινήτου στις ΗΠΑ, οι επενδύσεις της Hyundai στην περιοχή της Τζόρτζια αναμένεται να δημιουργήσουν σχεδόν 40.000 θέσεις εργασίας φέρνοντας  4,6 δις δολάρια σε κέρδη κάθε χρόνο.

Η HMGMA συνεχίζει τις προσλήψεις έχοντας αναπτύξει εκπαιδευτικές συνεργασίες με κολέγια της περιοχής για να δημιουργήσει έναν αγωγό για μελλοντική απασχόληση.

Το επαγγελματικό τεχνικό πιστοποιητικό για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EVP TCC) που προσφέρεται σε τέσσερις περιοχές τεχνικών σχολών είναι ένα παράδειγμα αυτής της συνεργασίας. Οι μαθητές που ολοκληρώνουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνουν των προτιμήσεων όταν υποβάλλουν αίτηση για μια θέση στην HMGMA.

Η Hyundai αναπτύσσει επίσης ενεργά μια αλυσίδα κινητικότητας υδρογόνου στο HMGMA, όπως ανακοίνωσε στην CES 2024.Η έναρξη της  παραγωγής έχει επιταχυνθεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2024 με τον εορτασμό των εγκαινίων να στοχεύει στο πρώτο τρίμηνο του 2025.Είχε προηγουμένως ανακοινωθεί ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2025, όμως οι εργασίες τη φέρνουν πιο γρήγορα. Επιπλέον, και επειδή στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι διαφορετικά, η Γενική Συνέλευση εξέδωσε ψήφισμα που επαινεί την αφοσίωση του Ομίλου Hyundai στην Πολιτεία της Τζόρτζια και αναγνωρίζει την 26η Φεβρουαρίου 2024 ως Hyundai day…

Η Hyundai λοιπόν επενδύει εκεί που θέλει η Αμερική, στις ΗΠΑ. Για τις Αμερική είναι άλλο πράγμα οι επενδύσεις στις Πολιτείες των ΗΠΑ, και άλλο στη Λατινική Αμερική, όπως σε Μεξικό και Βραζιλία, που στη χώρα του Πελέ και της Σάμπα οι επενδύσεις τις Hyundai έως το 2023 θα έχουν ξεπεράσει τα 1.1 δισ δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: