Tο Μουμπάι, η οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ινδίας, βρίσκεται στην κορυφή των πόλεων, που προσφέρουν τις υψηλότερες αμοιβές στους εκπατρισθέντες. Στην πρώτη πεντάδα φιγουράρουν από δύο ασιατικές και ευρωπαϊκές πόλεις και μία αμερικανική.

Σύμφωνα με έκθεση της HSBC όσοι ξένοι μετακομίζουν στην πολυπληθέστατη ινδική πόλη λαμβάνουν κατά μέσο όρο ετήσιες απολαβές 217.165 δολαρίων, οι οποίες είναι υπερδιπλάσιες του μέσου όρου, που ισχύει για τις αμοιβές των εκπατρισθέντων διεθνώς.

Σύμφωνα με έκθεση της HSBC όσοι ξένοι μετακομίζουν στην πολυπληθέστατη ινδική πόλη λαμβάνουν κατά μέσο όρο ετήσιες απολαβές 217.165 δολαρίων, οι οποίες είναι υπερδιπλάσιες του μέσου όρου

Όπως εξηγούν οι ειδικοί της βρετανικής τράπεζας, αυτό συμβαίνει γιατί το Μουμπάι εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ξένων εργαζομένων, που έχουν σταλεί εκεί με πρωτοβουλία του εργοδότη τους. Παράλληλα συγκεντρώνει στελέχη όχι μόνο υψηλής ειδίκευσης, αλλά και πολυετούς εμπειρίας.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Σαν Φρανσίσκο, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ζυρίχη, η Σαγκάη και η Γενεύη.

Όσον αφορά στις πόλεις, που προσφέρουν τις καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες, στην κορυφή φιγουράρει το Σαν Φρανσίσκο, ενώ ακολουθούν το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη. Ένα σκαλοπάτι πιο κάτω συναντάμε το Δουβλίνο και την πεντάδα συμπληρώνει το Μπέρμιγκχαμ.