Με τσουχτερό κρύο και ακραία κακοκαιρία θα προσέλθουν στις κάλπες οι Αμερικανοί πολίτες την Δευτέρα στην Αϊόβα , την πρώτη πολιτεία που καλεί τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τον εκλεκτό των Ρεπουμπλικανών που θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ, στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Νοέμβριο.

Πάντως, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφές προβάδισμα του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έναντι των υπολοίπων συνυποψηφίων του.  Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει την εμπιστοσύνη του 54% των συμπολιτών του, η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλει, το 17% και ο Ρον ΝτεΣάντις, μόλις 13%, σύμφωνα με το μέσο όρο των δημοσκοπήσεων.

Όπως αναφέρουν οι «Νew York Times», dημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Σάφολκ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, δείχνει ότι ο Τραμπ συγκεντρώνει το 54% των ψήφων, η Χέιλι 20% και ο ΝτεΣάντις 13%.

Δύο άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι Χάλει και ΝτεΣάντις ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση: Μια δημοσκόπηση του «Ιnsider Advantage» που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα δείχνει τον Τραμπ να αποσπά ποσοστό 51% ενώ η Χάλει και ο ΝτεΣάντις να συγκεντρώνουν μόλις 17%.

Την ώρα που «πολική» καταιγίδα πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και ρεκόρ ζήτησης φυσικού αερίου, η Αϊόβα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα αφού θεωρείται μία από τις πολιτείες- κλειδί που ανοίγουν την αυλαία των προκριματικών εκλογών με τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς για το προεδρικό χρίσμα, σχολιάζει το Associated Press.

28156796

Χθες και σήμερα, το πρωτοφανές ψύχος με θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν (μείον 17 Κελσίου) σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη και η Πενσυλβάνια, έχουν ήδη αναστατώσει τα προγράμματα των υποψηφίων, οδηγώντας σε ακυρώσεις εκδηλώσεων.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ παίζει γκολφ και σφυρίζει αδιάφορα καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις είναι με το μέρος του, γράφει ο αμερικανικός Τύπος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έχει πείσει τους ψηφοφόρους του ότι οι 91 ποινικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, είναι ένα «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος του.

Εκτός από τον Τραμπ, τον δισεκατομμυριούχο κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον Ντεσάντις, και τη Νίκι Χέιλι, θα υπάρξουν και άλλα δύο ψηφοδέλτια στη διάθεση των Αμερικανών που θα βρεθούν στην κάλπη της Αιόβα: τoυ πρώην κυβερνήτη στο Αρκάνσας, Έισα Χάτσινσον και του συγγραφέα- επιχειρηματία στον κλάδο της βιοτεχνολογίας , Βίβεκ Ραμασουάμι.

Διαβάστε ακόμη: