Το πρίκουελ του «Game of Thrones», «House of the Dragon» και η ιατρικού περιεχομένου κωμωδία-δράμα «This Is Going to Hurt» αποχώρησαν με τρία βραβεία το καθένα στα βραβεία BAFTA Television Craft την Κυριακή.

Η φετινή τελετή, η οποία χαιρετίζει τα ταλέντα στα παρασκήνια, φιλοξενήθηκε από τον πρώην κριτή του «Bake Off», Mel Giedroyc.

Το «House of the Dragon» του HBO κέρδισε για το μακιγιάζ και το σχέδιο μαλλιών (Amanda Knight, Barrie Gower και Rosalia Culora), τον ήχος στη μυθοπλασία (Alastair Sirkett, Doug Cooper, Martin Seeley, Paula Fairfield, Tim Hands, Adele Fletcher) και ειδικά, οπτικά και γραφικά εφέ (Angus Bickerton, Nikeah Forde, Asa Shoul, Mike Dawson, MPC, Pixomodo).

Αντίστοιχα το «This is Going to Hurt» του BBC κέρδισε σε τρεις κατηγορίες, με βραβεία στον πρώτο νικητή Adam Kay για τον καλύτερο σεναριογράφο σε δράμα (ο Kay προσάρμοσε τα απομνημονεύματά του με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για την τηλεοπτική εκπομπή). Η Selina MacArthur, επίσης νικήτρια για πρώτη φορά, για μοντάζ στη μυθοπλασία, και η Nina Gold και ο Martin Ware για το casting σεναρίου.

Δύο βραβεία κέρδισε η παραγωγή του του BBC «The State Funeral of HM Queen Elizabeth II» που κέρδισε για ήχο σε πραγματικό χρόνο (Peter Bridges, Matthew Charles, Conrad Fletcher, Julian Gough, Andy James, Andy Payne) και σκηνοθέτη για πολλαπλές κάμερες.

Το Ειδικό Βραβείο Television Craft απονεμήθηκε από τον Adrian Lester στην Alison Barnett ως αναγνώριση του πρωτοποριακού ρόλου της ως μία από τις πρώτες γυναίκες επικεφαλής παραγωγής στη βιομηχανία της τηλεόρασης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Barnett είναι ο πρώτος επικεφαλής παραγωγής που έλαβε τιμητικό βραβείο BAFTA. Η απονομή των τηλεοπτικών βραβείων BAFTA θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα