Το Hellbound είναι η νέα νοτιοκορεάτικη σειρά του Netflix που φιλοδοξεί να βαδίσει στα χνάρια του Squid Game, αν και μεταξύ μας, είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Το Squid Game, θα μπορούσα να το περιγράψω σε κάποιον που θέλει να το δει σαν το «παιδί» των “Battle Royale”, “Saw” και “The Hunger Games” με μια ανθρωποκεντρική κορεατική ματιά, που έχει σαφώς τις ρίζες της στην κουλτούρα τους αλλά και την παιδική αθωότητα και δίψα για παιχνίδι. Η σειρά εξετάζει πως, ένα φαινομενικά αγνό concept όπως αυτό των παιχνιδιών που παίζαμε μικροί στις αλάνες, μπορεί να μετατραπεί σε ένα εργαλείο μόχλευσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των ηθικών και αξιών ενός ατόμου με σκοπό να κερδίσει ένα χρηματικό έπαθλο.

Η πλατφόρμα έδωσε τη δημοσιότητα το τελικό τρέιλερ του Hellbound λίγο πριν την κυκλοφορία της σειράς και ούτε λίγο ούτε πολύ μας καλωσορίζει στην επίγεια κόλαση. «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους στον νέο κόσμο. Η Κόλαση ανοίγει τις πύλες της. Ο κόσμος βουλιάζει στο χάος». διαβάζουμε στην περιγραφή που συνοδεύει το τρέιλερ και πατώντας play, παίρνουμε μια γεύση από τον χαμό, το χάος και την παράνοια που θα επικρατήσουν στα έξι επεισόδια.

Πλάσματα που σκορπούν τον θάνατο, μεταφυσικές καταστάσεις, μια περίεργη θρησκευτική ομάδα που θέλει να τιμωρήσει τους αμαρτωλούς μας παρουσιάζουν έναν πρωτόγνωρα χαοτικό κόσμο. Άλλωστε η σύντομη σύνοψη αναφέρει:

«Απόκοσμα όντα καταδικάζουν με αίμα, στέλνοντας ανθρώπους στην κόλαση, προκαλώντας έτσι την άνοδο μιας θρησκευτικής ομάδας που βασίζεται στην ιδέα της θεϊκής δικαιοσύνης».

Την σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο Σανγκ-χο Γέον και το σενάριο ο Τσόι Γκιου-σέοκ.

Πρωταγωνιστούν οι: Α Ιν Γιου, Κιμ Χιαν-τζου, Παρκ Τζέονγκ-μιν.

Το Hellbound θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 19 Νοεμβρίου.

Δείτε το trailer: