Η ταινία Halloween Kills έρχεται και ο Μάικλ Μάιερς επιστρέφει για να σκορπίσει τον τρόμο και να κλείσει τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» του.

Το trailer για το νέο κεφάλαιο της ιστορίας του με τίτλο «Halloween Kills» είναι εδώ και έρχεται να ανατρέψει τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας του «Halloween» του 2018, όπου όλοι πιστέψαμε ότι η Jamie Lee Kurtis ως Λόρι κατάφερε να σκοτώσει τον Μάιερς, βάζοντάς του φωτιά.

Όπως φαίνεται λοιπόν, ο «μανιακός πρωταγωνιστής» δεν κάηκε ποτέ στην προηγούμενη ταινία και τώρα στο «Halloween Kills» θα αναμετρηθεί με τους επιζήσαντες, που αποφασίζουν να πάρουν τη τύχη στα χέρια τους και σχηματίζουν μια ομάδα.

Πότε είναι η πρεμιέρα του Halloween Kills;

Σκοπός τους να κατατροπώσουν το απόλυτο κακό μια και καλή και να μην δουν ξανά ποτέ τον εφιάλτη τους να ζωντανεύει μπροστά τους.

Είναι αναμφίβολα μία από τις μακροβιότερες ανθολογίες θρίλερ στην ιστορία του σινεμά, με τον serial killer Μάικλ Μάιερς να συνεχίζει να σκορπά τον τρόμο, 43 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο σινεμά.

Να σημειωθεί πως το Halloween Kills  είναι ένα από τα δύο σίκουελ για την ταινία του 2018 που θα κυκλοφορήσουν με τις ονομασίες «Η Νύχτα με τις Μάσκες Σκοτώνει» και «Η Νύχτα με τις Μάσκες Τελειώνει» οι οποίες θα προβληθούν στις 15 Οκτωβρίου 2021 και 14 Οκτωβρίου 2022 αντίστοιχα.

Ο Μάικλ Μάιερς δεν πέθανε όπως ήθελε να πιστεύει η Λόρι

Η Λόρι μαζί με την κόρη της, την Κάρεν και την εγγονή της, την Άλισον, άφησαν το… τέρας Μάικλ Μάιερς εγκλωβισμένο στο υπόγειο να καεί.

Η Λόρι μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πολύ επικίνδυνους τραυματισμούς, πιστεύοντας τελικά ότι σκότωσε τον βασανιστή της. Αλλά όταν ο Μάικλ Μάιερς καταφέρνει να απελευθερωθεί από την παγίδα της, όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή.

Όμως, δεν είναι μόνη της καθώς η Λόρι μπορεί να πολεμά τον πόνο της και να ετοιμάζεται να «παλέψει» εναντίον του Μάικλ Μάιερς, αλλά εμπνέει να ξεσηκωθεί ενάντια στο ασταμάτητο τέρας πολύς κόσμος.

Μαζί με επιζώντες από την πρώτη επίθεση του Μάικλ Μάιερς, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, σχηματίζοντας έναν όχλο επαγρύπνησης που ξεκινά να τον κυνηγήσει.

Halloween Kills

Η πρώτη ταινία για το «Halloween» βγήκε το 1978

Η «Νύχτα με τις Μάσκες» με πρωτότυπο τίτλο «Ηalloween» είναι αμερικανική σειρά ταινιών με την πρώτη να προβάλλεται το 1978. Ήταν από τα πιο επιτυχημένα δείγματα κινηματογραφικών ταινιών του είδους, το οποίο γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλές εκείνη την εποχή.

Στην πρώτη ταινία, σκηνοθέτης είναι ο Τζον Κάρπεντερ και πρωταγωνιστές οι Ντόναλντ Πλέζανς ως Δρ. Σαμ Λούμις, Τζέιμι Λι Κέρτις ως Λόρι Στρόουντ, και ο Νικ Καστλ ως Μάικλ Μάιερς (ο δολοφόνος).

Η ταινία επικεντρώνεται στην απόδραση του Μάιερς από το φρενοκομείο, στους φόνους του, και στην προσπάθεια του Δρ. Λούμις να τον σταματήσει.

Ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν «The Babysitter Murders». Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Καλιφόρνια τον Μάιο του 1978 με έξοδα μόλις 325.000 δολάρια, προτού κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, όπου απέσπασε 70 εκατομμύρια δολάρια και έγινε μια από τις πιο κερδοφόρες ταινίες ανεξάρτητης παραγωγής.

Θεωρείται «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική»

Παίρνοντας κυρίως, καλές κριτικές για τη σκηνοθεσία και τη μουσική του Κάρπεντερ, πολλοί αποδίδουν στη «Νύχτα με τις Μάσκες» ότι ήταν η πρώτη σε μια μακρά σειρά ταινιών σπλάτερ, εμπνευσμένες από το «Ψυχώ» του 1960 του Άλφρεντ Χίτσκοκ και «Τρόμος στο Παρθεναγωγείο» του 1974 του Μπομπ Κλαρκ.

Η «Νύχτα με τις Μάσκες» δημιούργησε ένα franchise ταινιών που αποτελείται από έντεκα ταινίες, που βοήθησαν στο να σχηματιστεί μια εκτενής ιστορία για τον Μάικλ Μάιερς.

Το 2007, ξαναγυρίστηκε ως remake, ενώ ακολούθησε και ένα sequel το 2009. Η ταινία που είναι ένα άμεσο sequel του πρώτου «Η Νύχτα με τις Μάσκες» και που αγνοεί όλες τις υπόλοιπες, κυκλοφόρησε το 2018.

Το 2006 η «Νύχτα με τις Μάσκες» επιλέχθηκε να διατηρηθεί στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου των ΗΠΑ από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών διότι θεωρήθηκε πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.