Γνωρίζετε ότι η Avril Lavigne αντικαταστάθηκε από έναν «κλώνο» της με το όνομα Melissa το 2003, καθώς έχει πεθάνει;
Αυτό πιστεύουν χιλιάδες συνωμοσιολόγοι που δίνουν εδώ και χρόνια «ρέστα» στο ίντερνετ και τα Social Media, λες και η Avril Lavigne πρόκειται για κάποια φοβερή καλλιτέχνιδα, με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, που θα υπήρχε λόγος να διατηρηθεί εν ζωή εάν και εφόσον είχε πεθάνει.
Λένε ότι η θεωρία αυτή προήλθε από μια σελίδα θαυμαστών στη Βραζιλία και υποστηρίζει ότι η Lavigne, που «δεν την πάλευε» με τη φήμη της στην αρχή της καριέρας της, άρχισε να χρησιμοποιεί μια σωσία με το όνομα Melissa.
Κάποια στιγμή, η αληθινή Avril Lavigne λέγεται ότι πέθανε, οπότε η δισκογραφική εταιρεία την αντικατέστησε με τη Melissa, μια σωσία πλήρους απασχόλησης.
Τα «αποδεικτικά στοιχεία» περιλαμβάνουν λήψεις στο κόκκινο χαλί της Avril Lavigne (η Lavigne φοράει παντελόνια, η Melissa προτιμά φορέματα και φούστες) και υποτιθέμενες διαφορές μεταξύ των χαρακτηριστικών του προσώπου της Lavigne από πριν από το 2003 και σε σχέση με την τρέχουσας ενσάρκωσης.
Οι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν επίσης ότι η Melissa έχει αφήσει στοιχεία σε τραγούδια, όπως το Slipped Away, στα οποία τραγουδά: « Η μέρα που ξέφυγες ήταν η μέρα που ανακάλυψα ότι δεν θα είναι το ίδιο», ότι κι αν σημαίνει αυτό καθώς δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα.
Υπήρξε ακόμη και ένα πλάνο δημοσιότητας στο οποίο η Avril Lavigne είχε γραμμένο το «Melissa» στο χέρι της..

Αλλά η Lavigne δεν είναι η πρώτη διασημότητα που υπόκειται σε μια (εντελώς μη επαληθευμένη) θεωρία συνωμοσίας αντικατάστασης με σωσία, όπως δείχνουν τα ακόλουθα παραδείγματα…
Paul McCartney
Πιθανώς το πιο γνωστό παράδειγμα είναι ο ισχυρισμός ότι ο Paul McCartney αντικαταστάθηκε με έναν σωσία μετά τον θάνατο του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο αστικός μύθος ρίζωσε το 1969, μετά την κυκλοφορία του Abbey Road των Beatles.
Οι θαυμαστές κυνηγούσαν στοιχεία – ήταν πεπεισμένοι ότι ο John Lennon έλεγε “I buried Paul” στο Strawberry Fields Forever, για παράδειγμα (ο Lennon είπε ότι έλεγε στην πραγματικότητα “σάλτσα cranberry”). Σε αντίθεση με ορισμένες πιο πρόσφατες θεωρίες συνωμοσίας, ο Paul McCartney ουσιαστικά αντέκρουσε τον ισχυρισμό.
Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Life τον Νοέμβριο του 1969, είπε: «Ίσως η φήμη ξεκίνησε επειδή δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τον Τύπο τον τελευταίο καιρό».

Taylor Swift
Φεύγοντας από την παράνοια του «ο κλώνος αντικαθιστά τη διασημότητα», οι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι η Taylor Swift είναι, στην πραγματικότητα, ο κλώνος μιας πρώην σατανικής ιέρειας.
Φαίνεται λογικό. Η θεωρία, η οποία χρονολογείται από το 2011, υποστηρίζει ότι ο Taylor Swift είναι κλώνος των Ιλλουμινάτι της Ζήνα ΛαΒέι, κόρης του ιδρυτή της Εκκλησίας του Σατανά.
Ουσιαστικά, οι δύο μοιάζουν. Υπάρχουν χιλιάδες βίντεο στο YouTube που συγκρίνουν τις δύο, κάτι που σίγουρα μετράει ως απόδειξη στα μάτια των απανταχού «βαρεμένων».

Beyoncé
Η Beyoncé και ο Jay Z έχουν από καιρό συσχετιστεί με τους Illuminati από τους ειδικούς μελετητές – ερευνητές του Διαδικτύου.
Αυτοί υποστηρίζουν ότι οι Illuminati χρησιμοποιούν κλώνους για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στην κοινωνία.
Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται για να τεθούν σε κίνηση οι τροχοί συνωμοσίας είναι δύο διαφορετικές φωτογραφίες του ίδιου ατόμου, και η θεωρία της κλωνοποίησης της Beyoncé βγήκε στο προσκήνιο πέρυσι όταν μια ανάρτηση στο Facebook που συνέκρινε εικόνες της τραγουδίστριας από το 2010 και το 2016 έγινε viral.
Έγραφε: «Θαυμαστές, η γκόμενα στα αριστερά είναι αυτή, αλλά η γκόμενα στα δεξιά δεν είναι. Αυτή στα αριστερά είναι μια μάγισσα κλωνοποιημένη από την υψηλή Μασονία».
