Κατά 8.000 μειώσει τις θέσεις εργασίας η Heineken με στόχο να εξοικονομήσει 2 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Dolf van den Brink αναμορφώνει τη δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία του κόσμου, εν μέσω πανδημίας που δίνει το χειρότερο χτύπημα στον κλάδο ποτών τις τελευταίες δεκαετίες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Van den Brink, που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2020, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα περικόψει σχεδόν το 10% των 85.000 εργαζομένων της ολλανδικής ζυθοποιίας, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αποκατάστασης περιθωρίων και αύξησης της παραγωγικότητας.

Τα σχέδια ήρθαν μετά το γύρισμα της εταιρείας σε απώλειες το 2020. Η ζυθοποιία των Amstel, Tiger, Moretti ανακοίνωσε καθαρή ζημιά 204 εκατ. ευρώ την περασμένη χρονιά, καθώς το κλείσιμο παμπ και μπαρ λόγω πανδημίας οδήγησαν τα έσοδα 17% χαμηλότερα, στα 23,8 δισ. ευρώ.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας περιλαμβάνουν μείωση περίπου 20% του κόστους προσωπικού στα κεντρικά γραφεία της Heineken, με τις απολύσεις αυτές να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου.