H MGD Energy ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 1MWp της ΚΥΚΝΟΣ ΑΕ, μίας εκ των ιστορικότερων βιομηχανιών της χώρας.

Ο Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 1MWp, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Net Metering, και υλοποιήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας ΚΥΚΝΟΣ ΑΕ στα Σαβάλια Ηλείας, ενώ επίσης  ολοκληρώθηκε η σύνδεση του σταθμού στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Το έργο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΕΝ 62446. Για την υλοποίηση του έργου ακολουθήθηκαν αυστηρά μέτρα Ασφάλειας και Υγείας, ενώ παράλληλα διασφαλίστηκε πλήρως η απρόσκοπτη παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου.

 

Ο Κ. Παναγιώτης Μουρτοπάλλας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας MGD Energy SA, δήλωσε σχετικά: «Η εμπιστοσύνη της ιστορικής βιομηχανίας Κύκνος AE στην εταιρεία μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Το ήθος, οι αξίες και η ιστορία της βιομηχανίας αποτέλεσε για εμάς πρόσθετο κίνητρο στην υλοποίηση ενός ξεχωριστού έργου