Η Βρετανοαμερικανίδα ηθοποιός Λούσι Μπόιντον (Lucy Boynton) θα πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτική σειρά του ITV η οποία θα ξετυλίξει την ιστορία της τελευταίας γυναίκας που εκτελέστηκε στην Αγγλία.

Η πρωταγωνίστρια του «Bohemian Rhapsody» θα υποδυθεί τη Ρουθ Έλις (Ruth Ellis), ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου που απαγχονίστηκε σε ηλικία 28 ετών όταν καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία του εραστή της Ντέιβιντ Μπλέικλι (David Blakely). Σημειώνεται ότι η Ρουθ Έλις ήταν η 15η γυναίκα που εκτελέστηκε στη Βρετανία τον 20ό αιώνα, και η τελευταία. Ο ‘Αλμπερτ Πιερπόιντ πραγματοποίησε την εκτέλεσή της στις φυλακές Holloway το 1955.

Η σειρά των τεσσάρων επεισοδίων θα γυριστεί από την Silverprint Pictures, η οποία υποστηρίζεται από τα ITV Studios. Το σενάριο υπογράφει η Κέλι Τζόουνς (Kelly Jones), βασισμένο στη βιβλίο της Κάρολ Αν Λι(Carol Ann Lee) «A Fine Day for Hanging: The Real Ruth Ellis Story».

«Το σενάριο της Kέλι εξηγεί με εξαιρετικό τρόπο όχι μόνο πώς η συναισθηματική και σωματική κακοποίηση που υπέστη την οδήγησε να διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά και την απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί την τελευταία στιγμή, καθώς η ίδια και οι υποστηρικτές της πάλευαν με ένα αμείλικτο κατεστημένο», αναφέρει ο Huw Kennair Jones ένας από τους παραγωγούς των ITV Studios, τα οποία θα αναλάβουν και την παγκόσμια διανομή.

Σύμφωνα με το Deadline την σκηνοθεσία της πολλά υποσχόμενης σειράς υπογράφει ο Λι Χάβεν Τζόουνς (Lee Haven Jones).