Δείτε αναλυτικά την κορυφαία ενδεκάδα της Ελλάδας σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Ξεκινώντας την δημιουργία των κορυφαίων ενδεκάδων για κάθε χώρα του πλανήτη από τους διαχρονικά καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) δημοσίευσε και την ομάδα της Ελλάδας.

Ποδοσφαιριστές που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Εθνική ομάδα, με αποκορύφωμα το Euro του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους 11 καλύτερους.

Αναλυτικότερα, η ομάδα παρατάσσεται με σύστημα 4-4-2 και τον φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971 με τον Παναθηναϊκό, Τάκη Οικονομόπουλο να τοποθετείται κάτω από τα δοκάρια.

Η αμυντική τετράδα συν θέτεται από τους πρωταθλητές Ευρώπης Γιούρκα Σεϊταρίδη και Τραϊανό Δέλλα, τον πρώην άσσο της ΑΕΚ Στέλιο Μανωλά αλλά και τον παλαίμαχο παίκτη του Ολυμπιακού, Γρηγόρη Γεωργάτο.

Στην μεσαία γραμμή βρίσκεται ο «Τζορτζ Μπέστ του Ελληνικού ποδοσφαίρου» Γιώργος Δεληκάρης, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος στον θρίαμβο του 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο «ρέκορντμαν» συμμετοχών του Ελληνικού πρωταθλήματος Μίμης Δομάζος και ο παλαίμαχος αστέρας του Ηρακλή, Βασίλης Χατζηπαναγής.

Τέλος το επιθετικό δίδυμο αποτελείται από τον θρύλο της ΑΕΚ, Μίμη Παπαϊωάννου, και τον κορυφαίο σκόρερ του Παναθηναϊκού , Δημήτρη Σαραβάκο.