Η Brown-Forman Corporation, δημιουργός του ουίσκι Jack Daniel’s, είναι η τελευταία από μια σειρά επιχειρήσεων που εγκαταλείπουν τις δεσμεύσεις τους για την πολυμορφία, την ισότητα και την ένταξη (DEI).

Σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στους εργαζόμενους οι αμοιβές των στελεχών της αμερικανικής εταιρείας δεν πρόκειται πλέον να συνδέονται με τους στόχους DEI.

Το 10% της βραχυπρόθεσμης αποζημίωσης βασιζόταν παλαιότερα σε στόχους DEI.

Επιπλέον, η εταιρεία θα σταματήσει να συμμετέχει σε μια ετήσια κατάταξη εταιρειών με φιλικό προς τις ΛΟΑΤΚΙ εργασιακό περιβάλλον και θα καταργήσει επίσης τα σχέδια για την προμήθεια περισσότερων προμηθευτών από μειονότητες.

“Ξεκινήσαμε τη στρατηγική μας για την ποικιλομορφία και την ένταξη το 2019”, ανέφερε η Brown-Forman στο ηλεκτρονικό της μήνυμα προς τους εργαζομένους.

“Από τότε, ο κόσμος έχει εξελιχθεί, η επιχείρησή μας έχει αλλάξει και το νομικό και εξωτερικό τοπίο έχει μεταβληθεί δραματικά, ιδίως εντός των Ηνωμένων Πολιτειών”.

“Με αυτές τις νέες δυναμικές στο παιχνίδι, πρέπει να προσαρμόσουμε το έργο μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι συνεχίζει να οδηγεί σε επιχειρηματικά αποτελέσματα, αναγνωρίζοντας παράλληλα κατάλληλα το σημερινό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε”.

Την επιστολή κοινοποίησε στο X ο Αμερικανός συντηρητικός ακτιβιστής Robby Starbuck, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από ορισμένους σχολιαστές ως ο άνθρωπος που “αναγκάζει τις μεγάλες εταιρείες να σταματήσουν το DEI”.

Η Brown-Forman επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι η επιστολή ήταν αυθεντική.

Η ξαφνική στροφή της εταιρείας παραγωγής ουίσκι απηχεί τις κινήσεις των αμερικανικών εταιρειών Tractor Supply, Deere & Co. και Harley-Davidson.

Η κατασκευάστρια μοτοσικλετών Harley ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα ότι έχει εγκαταλείψει τους στόχους της για προμηθευτές που ανήκουν σε μειονότητες και υπολογίζει να τερματίσει την εκπαίδευση των εργαζομένων της με κοινωνικά κίνητρα.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δεν έχει ενεργή ομάδα DEI από τον Απρίλιο.

“Είμαστε θλιμμένοι από την αρνητικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία σχεδιάστηκε για να διχάσει την κοινότητα της Harley-Davidson”, ανέφερε η δήλωση.

“Ως εταιρεία, παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτό το θέμα και είναι ευθύνη μας να απαντήσουμε με σαφήνεια, δράση και γεγονότα”.

Η Harley είχε στο παρελθόν δεχθεί πυρά από τον Starbuck, ο οποίος την είχε επικρίνει ότι προωθούσε “την ατζέντα των woke της πολύ άκρας αριστεράς”.

Διαβάστε ακόμη: