Η Apple έχει αποδείξει ότι είναι μια εταιρεία που θέλει πάντα να κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο, ακόμα και αν πολλές φορές δέχεται έντονες επικρίσεις. Ωστόσο η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο έχει βρει τον «μπελά» της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορεί η εταιρεία να δήλωσε ότι το UBC Type C που μπήκε στη σειρά iPhone 15 είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιούσε ήδη στα iPads και τα MacBook, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση εξαιτίας των πιέσεων από την ΕΕ.

Όπως φαίνεται, σύντομα η Apple θα αναγκαστεί να κάνει έναν νέο συμβιβασμό. Πριν από λίγο καιρό, όταν ανακοίνωσε τις νέες λειτουργίες που θα έφερνε το iOS 17, είχε κάνει γνωστό ότι οι χρήστες iPhone θα μπορούν να κατεβάσουν εφαρμογές και εκτός του App Store.

Σύμφωνα με το καλά ενημερωμένο σε θέματα της Apple, 9to5Mac, στην beta έκδοση του iOS 17.2 υπάρχει ένα API (διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών) που φανερώνει ότι η εταιρεία θα ενσωματώσει την επιλογή για λήψη εφαρμογών από τρίτους στην επόμενη ενημέρωση λογισμικού.

Γιατί η Apple ήταν αρνητική τόσα χρόνια;

Αυτή η κίνηση οφείλεται στον νόμο που ψήφισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ονομασία Digital Markets Act, και θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2024. Ο στόχος είναι να γίνουν οι ψηφιακές αγορές πιο ανοιχτές χωρίς τακτικές μονοπωλίου.

Η Apple ισχυριζόταν όλα αυτά τα χρόνια ότι αν υποστηρίξει την επιλογή για κατέβασμα εφαρμογών εκτός App Store θα υπονόμευε την προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια καθώς δεν θα ήταν σε θέση να ελέγξει αν μια εφαρμογή έχει κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Στην αντίπερα όχθη, αυτή η απόφαση είναι μια μεγάλη ανάσα για τους προγραμματιστές που η Apple τους χρέωνε προμήθεια έως και 30% για αγορές εντός των εφαρμογών τους που ήταν διαθέσιμες στο App Store.

Διαβάστε ακόμη: