Η Adidas θέλει να γίνει μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες μάρκες outdoor στον κόσμο έως το 2025, καθώς η αντίπαλος της, Nike, αναφέρει ότι οι ενδυμασίες που αφορούν στο περπάτημα, στην πεζοπορία και στο σκι θα γίνουν εξίσου σημαντικές με τις ενδυμασίες του ποδοσφαίρου, το τρεξίματος και του γυμναστηρίου.
Ενώ η Adidas είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο, βρίσκεται στην θέση 6 και 7 μεταξύ των παραγωγών outdoor ενδυμασίας και εξπλισμού.
Τώρα, η Adidas θέλει να διευρύνει την outdoor ενδυμασία και να μπει ανάμεσα σε εταιρείες όπως η North Face και η Patagonia. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Adidas ανακοίνωσε σχέδια για το άνοιγμα αποκλειστικών καταστημάτων αποκλειστικά για προιόντα outdoor σε όλο τον κόσμο με την επωνυμία Terrex, λέγοντας ότι το τμήμα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ έως το 2025.

Ένας μεγάλος στόχος

Επίσης, ένας ακόμη στόχος είναι να βελτιωθεί περαιτέρω το λειτουργικό περιθώριο της Adidas, το οποίο ήταν 11,3% το 2019 πριν από την έναρξη της πανδημίας το 2020, σε 12 έως 14% των πωλήσεων έως το 2025, επίπεδο σχεδόν ισοδύναμο με τη Nike. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος που εδρεύει στις ΗΠΑ έχει επισκιάσει την κερδοφορία της Adidas. Το 2015 το περιθώριο λειτουργίας της Adidas ήταν 6,5%, με αποτέλεσμα η Adidas να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην κερδοφορία της Nike. H επερχόμενη πώληση της Reebok θα αυξήσει περαιτέρω το περιθώριο, καθώς το συγκεκριμένο brand ήταν ένα εμπόδιο στην βελτίωση της κερδοφορίας.Η εταιρεία αναφέρει πως ενώ ελπίζει ότι η πώληση της Reebok θα οριστικοποιηθεί έως το τέλος του έτους, δεν θα βιαστεί αφού πρέπει να διασφαλίσει πρώτα ότι θα βρει τον σωστό μελλοντικό ιδιοκτήτη για τη Reebok που θα φροντίζει αξιοπρεπώς τους υπαλλήλους που εργάζονται στην εταιρεία.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η τιμή της μετοχής της Adidas αυξήθηκε σχεδόν κατά 180%, σε σύγκριση με περίπου 110% της Nike.

Η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει τους αναπτυξιακούς στόχους για την Terrex, αλλά αναφέρει ότι το brand αναμένεται να αναπτυχθεί πολύ ταχύτερα από τις συνολικές πωλήσεις, τις οποίες επιθυμεί να αυξήσει κατά 8% έως 10% ετησίως έως το 2025.
Η outdoor ενδυμασία είναι σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς σε αθλητικά είδη στον κόσμο, παρόλο που δεν είναι ενοποιημένο. Στο παρελθόν, πολυεθνικές όπως η Adidas βρίσκονταν πιο μακριά από τα outdoor brands. Ωστόσο σήμερα η Adidas έχει τεράστια αξιοπιστία στον τομέα, χάρη στην απόδοση του Terrex το 2020. Ενώ οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν 16% λόγω κλεισίματος των καταστημάτων κατά την διάρκεια της πανδημίας, οι πωλήσεις ενδυμάτων πεζοπορίας και walking αυξήθηκαν.
https://radar.gr/article/67835/diasima-onomata-kai-oi-agnostes-istories-piso-apo-ayta
Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.