Ομολόγησε την ενοχή της για φόνο σε δεύτερο βαθμό το 2016 για τον ρόλο της στη δολοφονία της, Dee Dee. Μία δολοφονία που ξεγέλασε ολόκληρη την Αμερική. Η Gypsy Rose Blanchard είναι επίσημα από σήμερα ωστόσο εκτός φυλακής μετά από 8 χρόνια που εξέτισε για τη δολοφονία της μητέρας της, Dee Dee Blanchard. Η ποινή που της είχε υποβληθεί ήταν 10 χρόνια φυλάκιση.

Πριν από την πρόωρη αποφυλάκισή της, η 32χρονη είπε στο People ότι πλέον θεωρεί λάθος που είχε συνωμοτήσει για τη δολοφονία της μητέρας της. Το να ζητήσει από τον τότε φίλο της, Nicholas «Nick» Godejohn, να δολοφονήσει τη μητέρα της, Dee Dee, ήταν λάθος.

«Κανείς δεν θα με ακούσει ποτέ να λέω ότι χαίρομαι που πέθανε ή είμαι περήφανη για αυτό που έκανα. Το μετανιώνω κάθε μέρα», είπε η Gypsy Rose Blanchard. «Δεν της άξιζε αυτό. Ήταν μια άρρωστη γυναίκα και δυστυχώς δεν ήμουν αρκετά μορφωμένη για να το δω. Της άξιζε να είναι εδώ που είμαι εγώ, να είναι στη φυλακή και να εκτίει ποινή για εγκληματική συμπεριφορά».

Η δολοφονία της Dee Dee το 2015 ήταν το αποτέλεσμα της χρόνιας κακοποίησης της Gypsy. Η μητέρα της έπασχε από σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, μια σπάνια διαταραχή στην οποία ένας κηδεμόνας υπερβάλλει ή προκαλεί ασθένεια σε ένα παιδί για να προσελκύσει προσοχή και συμπάθεια. Είχε πείσει τους πάντες ότι η κόρη της Rose έπασχε από λευχαιμία, άσθμα, μυϊκή δυστροφία και αρκετές ακόμα χρόνιες παθήσεις και είχε την ψυχική ικανότητα ενός 7άχρονου κοριτσιού και ας ήταν 24ων ετών, λόγω βλάβης του εγκεφάλου της από την πρόωρη γέννηση της. Τίποτα όμως δεν ίσχυε.

«Ήμουν απελπισμένη να βγω από αυτή την κατάσταση», είπε η Gypsy, προτού περιγράψει μερικές από τις κακοποιητικές συμπεριφορές που ισχυρίζεται ότι υπέστη. «Προφανώς ήξερα ότι μπορούσα να περπατήσω και δεν χρειαζόμουν σωληνάκι τροφοδοσίας, αλλά όλα τα άλλα ήταν μια πραγματικά μεγάλη σύγχυση για μένα», εξήγησε η Gypsy. «Όποτε το αμφισβητούσα η μητέρα μου έλεγε ότι είχα σπασμούς το προηγούμενο βράδυ και δεν το θυμόμουν. Πάντα υπήρχε μια δικαιολογία».

Όταν εξέφραζε ανησυχίες για περιττές διαδικασίες, η Gypsy ισχυρίζεται ότι η μητέρα της «εκνευριζόταν πολύ μαζί μου και άρχιζε να με χειραγωγεί. Έλεγε, “Αν τα πας καλά στο νοσοκομείο, τότε θα πάμε στο Toys “R” και θα αγοράσουμε μια νέα Barbie». Επιπλέον, η Gypsy είπε ότι μεγάλωνε σε πολύ προστατευμένο περιβάλλον και σε μεγάλο βαθμό ήταν αποκομμένη από τον μπαμπά, τη θετή μαμά της και άλλους ανθρώπους.

«Ήμουν περιορισμένη στο τι μπορούσα να παρακολουθήσω και στην επαφή που είχα με άλλα παιδιά. Αυτό που ήξερα για τον έξω κόσμο ήταν μόνο από τις ταινίες της Disney και αυτές δεν μιλούν για προειδοποιητικά σημάδια κακών γονιών». Σύμφωνα με την ίδια, η μητέρα της εκτός των άλλων συχνά την έβριζε και μερικές φορές της χτυπούσε και τη χαστούκιζε. «Έμοιαζε με σχέση ενδοοικογενειακής βίας. Όσο είσαι ήρεμη όλα είναι καλά. Αν αντιδράσεις, τότε είναι κακό» είπε η ίδια. Μετά από χρόνια κακοποίησης, όπως η ίδια ισχυρίζεται, η Gypsy ζήτησε από τον σύντροφό της, Nick να σκοτώσει την Dee Dee, πριν από μία νέα ιατρική περιπέτεια στην οποία είχε προγραμματίσει να την υποβάλει η μητέρα της.

«Απλά, δεν άντεχα και έφυγα. Με βρήκε, με έφερε πίσω και έφτιαξε χαρτιά λέγοντας ότι ήμουν ανίκανη και ότι είχε πληρεξούσιο πάνω μου. Προσπαθούσα πολύ σκληρά να βρω έναν άλλο τρόπο. Τότε συζήτησα με τον συγκατηγορούμενου μου, τον Nick. Μου είπε “Θα έκανα τα πάντα για να σε προστατέψω”. Είπα, “Τα πάντα;” και μου είπε «Ναι».

Ο Nick δολοφόνησε την Dee Dee μέσα στο στο σπίτι της ενώ η Gypsy περίμενε στο μπάνιο. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η Gypsy καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη για τη συμμετοχή της στο έγκλημα.

«Αν είχα άλλη μια ευκαιρία να τα ξανακάνω όλα, δεν ξέρω αν θα επέστρεφα όταν ήμουν παιδί και θα έλεγα στις θείες και στους θείους μου ότι δεν είμαι άρρωστη και η μαμά με αρρωσταίνει» είπε. Η ίδια αφηγείται όλα αυτά και πολλά άλλα στα ντοκιμαντέρ της Lifetime, The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard, που θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιανουαρίου.

«Θέλω να επιβεβαιώσω ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καταχρηστικές σχέσεις δεν καταφεύγουν σε φόνο», λέει. «Μπορεί να φαίνεται ότι κάθε δίοδος είναι κλειστή, αλλά πάντα υπάρχει άλλος τρόπος. Κάντε οτιδήποτε, αλλά μην ακολουθήσετε αυτήν την πορεία» είπε.

Διαβάστε ακόμη: