Προφυλακίστηκε ο 49χρονος αλλοδαπός καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 41χρονης συζύγου του, στο Τσιλιβή στη Ζάκυνθο, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Στις 10:30 το πρωί, ο συζυγοκτόνος, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πέρασε την είσοδο του δικαστικού μεγάρου Ζακύνθου για να απολογηθεί, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Παναγιώτη Κεφαλληνό.

Η απολογία του 49χρονου κράτησε περίπου πέντε ώρες αλλά με τα όποια επιχειρήματα που παρέθεσε δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη αμφότερων, κρίθηκε ότι έπρεπε να μείνει κρατούμενος.

Ο 49χρονος θα μεταφερθεί την Δευτέρα σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας όπου και θα κρατηθεί έως το δικαστήριο.

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Το χρονικό της φρίκης και η στιγμή που τα παιδιά έφθασαν στο σπίτι

Το θύμα είχε καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα τον δράστη για ενδοοικογενειακή βία, δύο ώρες πριν το μοιραίο έγκλημα.

Μετά την επιστροφή της στο σπίτι κι ενώ οι Αρχές αναζητούσαν τον σύζυγό της, εκείνος την επισκέφθηκε στο σπίτι και όταν εκείνη δεν του άνοιξε, έσπασε την πόρτα.

Τότε άρχισε να την ξυλοκοπεί κι εκείνη, στην προσπάθειά της να ξεφύγει, έτρεξε στα σκαλοπάτια της γειτόνισσας, αλλά ο δράστης την πρόλαβε και τη χτυπούσε με μανία, ενώ της πέταξε και μία γλάστρα, πριν τη μαχαιρώσει.

Στη συνέχεια ο δράστης εξαφανίστηκε, ενώ στο σημείο έφθασε η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε την άτυχη γυναίκα. Ανατριχιαστική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι την ώρα της διακομιδής τα ανήλικα παιδιά του θύματος επέστρεψαν στο σπίτι.

Μια γειτόνισσα πρόλαβε να σταματήσει το 8χρονο κοριτσάκι αλλά το 14χρονο αγόρι της οικογένειας είδε τη μητέρα του σε αυτήν την κατάσταση.

Λίγη ώρα αργότερα και παρά τη μάχη των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή την άτυχη γυναίκα, υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο δράστης εντοπίστηκε από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας (1/8) στο Κερί Ζακύνθου, όπου εργαζόταν και συνελήφθη.