Ένα βίντεο που αποτυπώνει στο έπακρο τη νοοτροπία που υπάρχει σχετικά με τις γυναικοκτονίες και το οποίο δημιούργησε η ΓΣΕΕ είναι χαρακτηριστικό.

Μια γυναίκα μπαίνει σε ένα ταξί και στη διαδρομή μέχρι να φτάσει στον προορισμό της, ακούει από το ραδιόφωνο για μια δολοφονία 29χρονης γυναίκας από τον σύζυγο της. (Πρόκειται για τη γυναικτονία στην Ξάνθη, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο)

Η γυναίκα σοκάρεται και πριν προλάβει να συνέλθει από αυτό που άκουσε, ο οδηγός του ταξί γυρνάει και της λέει: «Ποιος ξέρει τι θα του είχε κάνει. Θα του είχε ψήσει το ψάρι στα χείλη»

Η γυναίκα δεν αντέχει αυτή τη νοοτροπία που «ξεπλένει» τον δολοφόνο και με έντονο ύφος του λέει να σταματήσει και να κατέβει χωρίς καν να φτάσει στον προορισμό της.

Το κάλεσμα

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Ο έμπρακτος σεβασμός της αξιοπρέπειας του ανθρώπου οφείλει να είναι αυστηρός και απαρέγκλιτος. Τα συνδικάτα θέλουμε, πρέπει και μπορούμε να παλέψουμε για την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων κάθε μορφής βίας και παρενόχλησης. Στη μνήμη των αδικοχαμένων γυναικών μαζί με τους εργαζόμενους τους ανέργους τους απολυμένους, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στις 17 Δεκεμβρίου 2021 και απαιτούμε: δικαιοσύνη, ενημέρωση, πρόληψη, αγωγή ισότητας φύλου. Καλούμε τα σωματεία σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση στην προστασία των θυμάτων βίας και παρενόχλησης».