Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Greylock Capital Associates στη Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες από την απόσυρση κεφαλαίων.

Με την υπαγωγή στη διαδικασία του Αρθρου 11 η Greylock θα μπορέσει να αποδεσμευτεί από τη μίσθωση ακινήτου στη Madison Avenue στο Μανχάταν, για την οποία καταβάλλει 100.000 δολάρια τον μήνα, σύμφωνα με τα έγγραφα με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου, που έχουν υπογραφεί από τον CFO του Fund, David Steltzer.

Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία του hedge fund αναδυόμενων αγορών – τα οποία έχουν μειωθεί κατά το μισό το 2020 από το 2017 (στα 450 εκατ. δολάρια) – αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω κατά 100 εκατ. δολάρια μέχρι το τέλος Μαρτίου, καθώς η εταιρεία καταγράφει επί τρία συναπτά έτη ζημιές σύμφωνα με την αίτηση.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 9 άτομα και βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εναπομείναντες μεγάλους επενδυτές της, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι μπορεί «να αναδιοργανωθεί και να συνεχίσει» μετά την πτώχευση.

Η Greylock, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Hans Hume, είναι γνωστή για τις επιθετικές τοποθετήσεις της σε κρατικό χρέος χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, από τον Λίβανο έως τη Βενεζουέλα. Μάλιστα όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της ήταν ένα από τα fund που διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα για την αναδιάρθρωση του χρέους της  (PSI).