Το 2023 το Γκραν Πρι του Las Vegas θα αποτελέσει τη νέα είσοδο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 αλλά θα κοστίζει ακριβά. Πολύ ακριβά.

Οι πωλήσεις των εισιτηρίων για τη μεγάλη επιστροφή του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ στην πολιτεία της Nevada ξεκινούν στις 5 Νοεμβρίου, αν και είναι ήδη διαθέσιμα για όσους είχαν ήδη δηλώσει εγγράφως το ενδιαφέρον τους.

Αυτοί ήταν και οι πρώτοι που έφαγαν την κρυάδα όταν είδαν τις τομές. Το πιο οικονομικό εισιτήριο για το τριήμερο (δεν υπάρχει η επιλογή για ξεχωριστά εισιτήρια για κάθε μέρα) κοστίζει $500! Και αφορά εισιτήριο γενικής εισόδου, για σημεία ορθίων, στην MSG Sphere fan zone που απλώνεται ανάμεσα στις στροφές 5 και 9 της πίστας.

Μία θέση στις κερκίδες της MSG Sphere fan zone έχει την τετραπλάσια τιμή! Στα $2,000! Όσο για τα εισιτήρια για την κερκίδα δίπλα στην τελευταία στροφή του σιρκουί, κυμαίνονται από τα $2,500 ως τα $10,000.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές πως οι τιμές των ξενοδοχείων για την περίοδο που το Las Vegas φιλοξενεί τη Formula 1, έχουν τετραπλασιαστεί!

Όλα αυτά σε ένα νυχτερινό Γκραν Πρι, με την αγωνιστική διαδρομή να περνάει δίπλα από όλα τα εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μία από τις ευθείες της θα απλώνεται στο θρυλικό «Strip», με τους οδηγούς να αγωνίζονται με φόντο το Bellagio Fountain, το Ceasar’s Palace και άλλα χαρακτηριστικά κομμάτια του παγκόσμιου επίκεντρου του τζόγου, που βλέπουμε μόνο στις ταινίες!

Τα μονοθέσια θα πιάνουν ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 340 χλμ/ώρα, με τη διαδρομή να έχει 3 μεγάλες ευθείες, ένα chicane και συνολικά 14 στροφές. Το μήκος της θα είναι 6.1 χιλιόμετρα και ο αγώνας θα περιλαμβάνει 50 γύρους.

Θα είναι ο τρίτος αγωνας που θα γίνεται στις ΗΠΑ, αφού έχουμε ήδη Γκραν Πρι στο Austin του Texas και το Miami της Florida. Πράγμα που δείχνει πόσο έχει ανέβει η Formula 1 στη συγκεκριμένη αγορά, ειδικά χάρη στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Formula 1: Drive To Survive».

Το Γκραν Πρι του Las Vegas θα διεξαχθεί στις 16-18 Νοεμβρίου του 2023.