«Θα έπρεπε να είναι το Τραγούδι και η Ηχογράφηση της Χρονιάς» υποστηρίζει ο Σερ Έλτον Τζον.

Tα singles του άλμπουμ συνέχισαν να κυριαρχούν στα charts και κυρίως το «Blinding Lights», το οποίο έγινε viral.

Μετά από μία χρονιά σαν αυτή, ο Weeknd φαινόταν ότι θα είναι ο κορυφαίος υποψήφιος στα φετινά Grammys. Στο παρελθόν, έχει προταθεί 10 φορές, αλλά πήρε μόνο τρία τρόπαια – καμία από τις νίκες δεν ήταν σε μεγάλες κατηγορίες. Η φετινή θα έπρεπε να είναι η χρονιά του Weeknd στην τελετή απονομής των βραβείων της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ – Grammys Awards.

Τελικά η Ακαδημία ανακοίνωσε τη λίστα υποψηφίων Grammy. Και το όνομα του Weeknd δεν εμφανίστηκε σε αυτή τη λίστα ούτε μία φορά.

Όμως, τι έγινε και απέκλεισαν ένα άλμπουμ που είχε ταυτόχρονα και καλές κριτικές και εμπορική επιτυχία;

Το Variety αποκάλυψε ότι υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών. Πηγή ανέφερε συγκεκριμένα ότι η ομάδα των Grammys και οι συνεργάτες του The Weeknd ήταν σε διαφωνία επειδή θα εμφανιζόταν τόσο στην τελετή απονομής των βραβείων στις 31 Ιανουαρίου όσο και στο σόου στο ημίχρονο του Super Bowl, το οποίο πραγματοποιείται μια εβδομάδα αργότερα. Μετά από διαπραγματεύσεις, τελικά συμφωνήθηκε ότι θα τραγουδούσε και στις δύο εκδηλώσεις.

Όμως, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες και προς έκπληξη όλων ο Weeknd αποκλείστηκε.

Ο ράπερ Drake ζήτησε από τη μουσική κοινότητα να «ξεκινήσει κάτι νέο» ως αντικατάσταση των Grammy Awards, μετά τον αποκλεισμό του Weeknd από τις υποψηφιότητες.

Σε δήλωση στο Instagram, ο Drake είπε ότι είναι καιρός οι μουσικοί να προχωρήσουν πέρα από τα Grammys.