Ένα νέο ορόσημο, εκείνο των 3 χιλιομέτρων «έπιασε» η «Αθηνά», ο ένας από τους δύο μετροπόντικες που κατασκευάζουν το μεγάλο έργο της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, μήκους 12,8 χιλιομέτρων, «Γουδή- Άλσος Βεϊκου», περνώντας από περιοχές όπως του Ζωγράφου, το Κολωνάκι, τα Εξάρχεια, την Κυψέλη και το Γαλάτσι.

Η «Αθηνά», που ξεκίνησε από την Κατεχάκη, μετά από τους σταθμούς «Γουδή» και «Ζωγράφου», πριν από λίγες ώρες πέρασε και από τον τρίτο κατά σειρά σταθμό «Ιλίσια», έχοντας αφήσει πίσω του κατασκευασμένη σήραγγα 3 χιλιομέτρων.

Στην «Αθηνά» απομένουν ακόμη 2 χιλιόμετρα, προκειμένου να φτάσει στη διακλάδωση Ευαγγελισμού, όπου θα συναντηθεί με τον δίδυμό της Μετροπόντικα, τη «Νίκη», που ακολουθεί αντίθετη πορεία, από το φρέαρ Βεΐκου προς τον Ευαγγελισμό.

Η «Αθηνά», το υψηλής τεχνολογίας TBM της κοινοπραξίας AVAX/GHELLA/ALSTOM, έφτασε πλέον το 60% της αποστολής της και της απομένουν δύο σταθμοί, εκείνοι της «Πανεπιστημιούπολης» και της «Καισαριανής», προκειμένου να φτάσει στον Ευαγγελισμό.

Με εξίσου εντατικούς ρυθμούς «τρέχει» και ο δεύτερος μετροπόντικας, η «Νίκη» που ήδη έχει κατασκευάσει σήραγγα 1.250 μέτρων.

Η «Νίκη»,αφού πέρασε τον πρώτο σταθμό, τον σταθμό «Άλσος Βεΐκου», σήμερα αφήνει πίσω της και τον σταθμό «Γαλάτσι», με κατεύθυνση τον σταθμό «Ελικώνος».

Η σήραγγα της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, μήκους 12,8 χιλιομέτρων, αναμένεται να είναι γεγονός εντός του 2026.

Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας: Στο 60% της διαδρομής του έφτασε ο μετροπόντικας «Αθηνά»

Διαβάστε ακόμη: