«Είναι δύσκολο να είσαι φρικιό», είπε κάποτε μια ερμηνεύτρια -φαινόμενο . Μια ανεπανάληπτη τραγουδίστρια, ηθοποιός, μοντέλο που αποτέλεσε από μόνη της κατηγορία. Η Grace Jones, με τη μακροχρόνια καριέρα των 30 ετών- που βασίστηκε κυρίως στον τρόμο που προκαλούσε τόσο  σε γυναίκες όσο  και σε άντρες. `Ακρως εκκεντρική κι έξαλλη παρουσία.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Είναι εντυπωσιακό ότι ακόμα και οι πιο στενοί της φίλοι και άτομα του περιβάλλοντός της, δηλώνουν ότι το όνομά της συνεπάγεται κίνδυνο. Αυτό, λοιπόν, ήταν και το κύριο χαρακτηριστικό της προσωπική της ζωής και της καριέρας της.

Η Grace Jones συμβόλιζε την ντίσκο σκηνή της δεκαετίας του `70 , υπήρξε μούσα του Andy Warhol, πλαισίωσε ακόμα και τον Schwarzenegger στον «Κόναν τον Βάρβαρο»  και τέλος έγινει το πρώτο αφρο-αμερικανικό Bond Girl….

Ο πρώην σύντροφός της και μακροχρόνιος συνεργάτης της, ο κορυφαίος Γάλλος φωτογράφος Jean-Paul Goude, μετέτρεψε την Grace από ανθρώπινο ον σε μια ανδρόγυνη σιλουέτα που έμοιαζε εξωγήινη…

“Quand il me prend dans ses bras, il me parle tout bas, je vois la vie en rose…” που σημαίνει στα ελληνικά “Όταν με παίρνει αγκαλιά, μου μιλά σιγανά, βλέπω ρόδινη ζωή…”

https://www.youtube.com/watch?v=q1IYUvrn8gk

Tο “La vie en rose” το πρωτοάκουσα πολλά χρόνια πριν… Όταν ήμουν ακόμα κοριτσάκι… Από τότε,η σπαρακτική φωνή της ερμηνεύτριάς του, χαράκτηκε στη μνήμη μου σαν κάτι το τόσο ιδιαίτερο, συγκινητικό, νοσταλγικό.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1942. Είναι της αξέχαστης Edith Piaf και η μουσική Luigi. Μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον Mc Davidκαι έχει ερμηνευτεί από πολλούς καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους και η Grace Jones. Το στυλ της ερμηνείας της… μοναδικό… Όπως άλλωστε και σε όλα όσα έκανε…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr