Η ξέφρενη πορεία των Μπόστον Σέλτικς προς την κατάκτηση του τίτλου συνεχίζεται… Ο Στεφ Κάρι και η παρέα του έχασαν με το καλημέρα το πλεονέκτημα έδρας και οι Κέλτες βρίσκονται πλέον τρία βήματα μακριά από την κατάκτηση του 18ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους.

Ξεκίνησαν τη σειρά των τελικών απέναντι στους Γουόριορς με «break» (120-108) στο Σαν Φρανσίσκο, το όγδοο break τους στα φετινά πλει-οφ (2 με τους Νετς, 2 με τους Μπακς, 3 με τους Χιτ) άρπαξαν το πλεονέκτημα έδρας. Με +15 προηγήθηκαν οι Γουόριορς που είδαν το πιο λαμπρό αστέρι τους, τον Κάρι να ξεκινά το ματς με 6/8 τρίποντα και 21 πόντους στην πρώτη περίοδο.

Ήταν 87-72 υπέρ των γηπεδούχων ο πρώτος τελικός, 2.10 πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ύστερα όμως ήρθαν οι μέλισσες. Ένα επιμέρους 48-18 των Σέλτικς ως το φινάλε που όχι μόνο τους έδωσε τη νίκη, αλλά που επέτρεψε στον Ίμε Ιντόκα να χρησιμοποιήσει στο φινάλε και τους… παγκίτες του.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές; Ο Τζέιλεν Μπράουν (24π, 7ριμπ, 5 ασίστ), ο σεληνιασμένος Αλ Χόρφορντ (26π με 6/8τριπ) και ο Ντέρικ Γουάιτ (21 π με 5/8τριπ). Έμεινε στα ρηχά ο Τζέισον Τέϊτουμ (12π με 3/17 εντός πεδιάς) αλλά πραγματικά οι υπόλοιποι δεν επέτρεψαν να φανεί η… απουσία του από το επιθετικό κομμάτι.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Γουόριορς στην έδρα τους στα φετινά playoffs και πραγματικά πρέπει να νιώθουν σοκαρισμένοι για τον τρόπο που χάθηκε αυτό το ματς. Για τον τρόπο που οι Σέλτικς πέρασαν… από πάνω τους στην τελευταία περίοδο (40-16 το επιμέρους σκορ).

Ο Στεφ Κάρι έκανε τα… δικά του (34 π, 5 ριμπ, 5 ασίστ) αλλά στην τέταρτη περίοδο έμεινε και αυτός από βενζίνη. Έκαναν πέντε ολόκληρα λεπτά να σκοράρουν οι γηπεδούχοι και είδαν το υπέρ τους 103-100 να γίνεται 103-117 μέχρι να καταλάβουν το πρόβλημα τους.