Δέκα χρόνια συμπληρώνονται, (11 Φεβρουαρίου), από τον θάνατο της θρυλικης Γουίτνεϊ Χιούστον.

Η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς, ύστερα από καρδιακή προσβολή και υπερβολική χρήση κοκαΐνης.

Μία δεκαετία αφότου η μαγική της φωνή σίγησε για πάντα, τα δημοσιεύματα φέρνουν στο φως το τελευταίο Σαββατοκύριακο που έζησε η «βασίλισσα της νύχτας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rickey Minor (@rickeyminor)

Όπως αναφέρει η New York Post, δύο ημέρες πριν από τον τραγικό της θάνατο, η Γουίτνεϊ Χιούστον βρισκόταν για πρόβες στο Beverly Hilton Hotel του Λος Άντζελες και ετοιμαζόταν για το show που θα έδινε στο πάρτι που διοργανώνεται κάθε χρόνο πριν από τα Grammy. Δεν γνώριζε όμως, ότι τελικά δεν θα κατάφερνε ποτέ να πάει στη λαμπερή εκδήλωση και ο λόγος δεν ήταν… ο πονόλαιμος, για τον οποίο είχε ειδοποιήσει τον υπηρέτη της, λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρή.

Μαζί της βρισκόταν ο μουσικός παραγωγός, Ρίκι Μάινορ, ο οποίος τη θεωρούσε τη «μικρή του αδερφή». Όπως αναφέρει ο ίδιος, πρόσεξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνάντησής τους πως κάτι έχει αλλάξει στην αγαπημένη του φίλη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rickey Minor (@rickeyminor)

«Την είδα να μπαίνει στο στούντιο που κάναμε πρόβες γύρω στις 10:30 το πρωί. Και παραξενεύτηκα, γιατί ξέρω πόσο αγαπούσε τον ύπνο, ήταν βραδινός τύπος, οπότε δεν περίμενα σε καμία περίπτωση πως θα την έβλεπα μπροστά μου εκείνη την ώρα. Ήταν κάπως βρεγμένη και όταν τη ρώτησα πού ήταν προηγουμένως, μου απάντησε πως είχε πάει για κολύμπι. “Προσπαθώ να ξαναβρώ τη φόρμα μου”, μου είχε πει, όταν με είδε να την κοιτώ απορημένος», λέει ο μουσικός.

Μάταια όμως, προσπαθούσε να τον πείσει… Τόσο εκείνον, όσο και όλο τον υπόλοιπο κόσμο, στον οποίο ισχυριζόταν ότι έχει κόψει τα ναρκωτικά προ πολλού.

«Προφανώς δεν είχε πάει για πρωινό κολύμπι. Μάλλον ήταν τα ναρκωτικά που την είχαν κάνει έτσι», αναφέρει ο Ρίκι Μάινορ.

Άλλωστε και η ιατροδικαστική εξέταση, λίγες ημέρες αργότερα «μίλησε» και έδειξε αυτό που περίμεναν όσοι την γνώριζαν… μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Αυτή ευθυνόταν και για τα σημάδια που βρέθηκαν πάνω στο άψυχο κορμί της. Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της Daily Mail, η Γουίτνεϊ Χιούστον βρέθηκε νεκρή με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη της. Επιπλέον, πολλά από τα δόντια της έλειπαν, ενώ και κομμάτια του δέρματός της είχαν αποκολληθεί από την πλάτη και τα πόδια της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rickey Minor (@rickeyminor)