Με το Google Meet, η έναρξη μιας ασφαλούς βιντεοσύσκεψης είναι εύκολη υπόθεση. Μπορείτε να συμμετάσχετε από οποιοδήποτε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης στον ιστό ή να κατεβάσετε την εφαρμογή και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Μέχρι τώρα το Google Meet ήταν διαθέσιμο μόνο ως μέρος του G Suite, μιας υπηρεσίας συνεργασίας και παραγωγικότητας για επιχειρήσεις, οργανισμούς και σχολεία. Τώρα, το Meet  διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση meet.google.com, καθώς επίσης μέσω εφαρμογών για κινητά με σύστημα iOS ή Android.

Τι είναι το Google Meet

Το Meet σχεδιάστηκε και λειτουργεί για να είναι ασφαλές σε οποιαδήποτε κλίμακα χρήσης. Πολλά χαρακτηριστικά του, που προηγουμένως ήταν διαθέσιμα μόνο στους πελάτες του G Suite, τώρα θα είναι διαθέσιμα σε όλους χωρίς καμία χρέωση. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται ο διαμοιρασμός οθόνης, οι λεζάντες σε πραγματικό χρόνο και η διευρυμένη προβολή με εικονίδια.

google_meet_protothema

Δωρεάν πλοήγηση

Από τις αρχές του  Μαΐου 2020 όποιος διαθέτει λογαριασμό Google (π.χ . είναι χρήστης του @gmail.com), μπορεί να ξεκινήσει ο ίδιος ή να συνδεθεί με ασφαλείς βίντεο-διασκέψεις που έχουν ξεκινήσει άλλοι. Αν δεν έχει λογαριασμό Google, θα πρέπει πρώτα να τον δημιουργήσει. Οι ενδιαφερόμενοι να συγκαλέσουν διασκέψεις στο meet.google.com, μπορούν να εγγραφούν άμεσα, ώστε να λάβουν ειδοποίηση μόλις η εφαρμογή γίνει διαθέσιμη.

Σύμφωνα με τη Google, από τον Ιανουάριο και μετά η χρήση του Meet έχει αυξηθεί κατά 30 φορές, έχοντας περισσότερους από τρία εκατομμύρια νέους χρήστες κάθε μέρα. Μεταξύ άλλων, το Meet διαθέτει ισχυρά εργαλεία ελέγχου για τον «οικοδεσπότη», όπως τη δυνατότητα του να επιτρέψει ή να απαγορεύσει την είσοδο σε μια βιντεοδιάσκεψη, να σιγάσει τα μικρόφωνα των ομιλητών και να αφαιρέσει συμμετέχοντες, αν χρειαστεί.

google_meet_protothema_free
Επίσης δεν επιτρέπει σε ανώνυμους χρήστες (χωρίς Λογαριασμό Google) να μπαίνουν σε διασκέψεις που δημιουργούνται από ατομικούς λογαριασμούς. Οι κωδικοί διασκέψεων στο Meet είναι ανθεκτικοί σε απόπειρες παραβίασης, οι βιντεοδιασκέψεις κρυπτογραφούνται, όπως και όλες οι ηχογραφήσεις/καταγραφές που αποθηκεύονται στο Google Drive και κρυπτογραφούνται μετά την αποθήκευση.

Τέλος, δεν απαιτούνται προσθήκες για την εγκατάσταση του Meet στο διαδίκτυο, καθώς το πρόγραμμα λειτουργεί πλήρως στο Chrome και σε άλλα δημοφιλή προγράμματα πλοήγησης.

Η δωρεάν διάθεση του εργαλείου ξεκίνησε από τις αρχές Μαΐου του 2020 αναφέρει η Google η οποία σημειώνει πως «τους τελευταίους αυτούς μήνες έχουμε διαπιστώσει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η βίντεο-διάσκεψη στη ζωή μας – είτε για την εργασία μας είτε για εκπαιδευτικούς λόγους ή για να συνδεθούμε με τους άλλους.

Ανακοίνωση της Google

Από τις αρχές Μαΐου, όποιος διαθέτει email μπορεί να ξεκινήσει -ή να συνδεθεί με- υψηλής ποιότητας, ασφαλείς βίντεο-διασκέψεις. Το Meet σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και λειτουργεί για να είναι ασφαλές σε οποιαδήποτε κλίμακα.

Πολλά χαρακτηριστικά του, που προηγουμένως ήταν διαθέσιμα μόνο στους πελάτες του G Suite, τώρα είναι διαθέσιμα σε όλους χωρίς καμία χρέωση.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται υψηλής ποιότητας διαμοιρασμός οθόνης, λεζάντες σε πραγματικό χρόνο και σχεδιασμός προσαρμοσμένος στις προτιμήσεις σας, όπως είναι η διευρυμένη προβολή με εικονίδια.

Οι Αμερικανοί θα λάβουν τελευταίοι τα live captions του Google Meet για Android

Οι Αμερικανοί είναι γενικώς συνηθισμένοι στο να λαμβάνουν τις διάφορες λειτουργίες πριν από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή την φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και θα πρέπει να περιμένουν για να λάβουν τα live captions του Google Meet.

Η λειτουργία των live captiοns του Google Meet στο παρελθόν είχε περιοριστεί στην Ευρώπη και την περιοχή Asia-Pacific. Από σήμερα, η διαδικτυακή έκδοση του Google Meet μπορεί να εμφανίσει live captions στα γερμανικά, τα πορτογαλικά της Βραζιλίας και τα μεξικανικά ισπανικά στη Βόρεια Αμερική και τη Λατινική Αμερική. Οι υπότιτλοι μπορούν να παραμείνουν στην αρχική τους γλώσσα ή να μεταφραστούν μέσω του μενού “Captions”.

Τα live captiοns σε Android εξακολουθούν να μην είναι διαθέσιμα στο δυτικό ημισφαίριο (ο όρος αναφέρεται μόνο στην Βόρεια και την Νότια Αμερική), παρόλο που είναι live στην Ευρώπη και την περιοχή Asia-Pacific (με επιπλέον Γαλλικά και Ισπανικά καστίλιας διαλέκτου). Παραδόξως, αυτές οι επιλογές υπάρχουν και σε iPhone και iPad. Προφανώς η λειτουργία θα επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές και πλατφόρμες στο εγγύς μέλλον.