Τις τιμές στόχους για τις μετοχές της Alpha Bank και της Πειραιώς αυξάνει η Goldman Sachs, στον απόηχο των καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων για το δ΄τρίμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα  αυξάνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 1,75 ευρώ από 1,68 προηγουμένως, με σύσταση «buy», στα 1,80 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς από 1,70 ευρώ, με «ουδέτερη» σύσταση, τη διατηρεί αμετάβλητη για τη Eurobank στα 1,50 ευρώ με σύσταση «buy», ενώ δεν δίνει αξιολόγηση και τιμή στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Τρία βασικά σημεία

Τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν σε αλλαγήν των εκτιμήσεων και κατά συνέπεια των τιμών – στόχων είναι τα εξής:

(1) αύξηση του NII κατά 3% κατά μέσο όρο το οικονομικό έτος 2023-2024, αντανακλώντας κάποιες θετικές επιδράσεις που σχετίζονται με τις προοπτικές των επιτοκίων πολιτικής που είναι «γερακίσιες» και τη θετική προσαρμογή στα επιτόκια που περιγράφεται από τις ελληνικές τράπεζες,

(2) αύξηση του CoR 5 μ.β. κατά μέσο όρο το 2023-2024 (σε γενικές γραμμές) αμετάβλητο, ενσωματώνοντας κάποιες αντιδράσεις από το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων και

(3) ελαφρώς μειωμένα λειτουργικά έξοδα (κατά 1% κατά μέσο όρο στο 2024), αντανακλώντας τις προοπτικές της εταιρείας σχετικά με τις δυνατότητες βελτιστοποίησης του κόστους.