Στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πέρασε το δεύτερο βράδυ έπειτα από την σύλληψη του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Έπειτα από την μεταγωγή του στον Εισαγγελέα που του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ο 32χρονος πιλότος οδηγήθηκε κατευθείαν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Την πρώτη ημέρα της κράτησης του διανυκτέρευσε σε ειδικό χώρο στα γραφεία του 11ου ορόφου του Ανθρωποκτονιών ενώ τον παρακολουθούσαν δύο ψυχολόγοι. Οι αξιωματικοί αποφάσισαν πως έπρεπε να κατέβει στον 7ο όπου και θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη.

«Είναι μόνος του σε κελί και φρουρείται προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις από συγκρατουμένους του ή το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να στραφεί στον ίδιο του τον εαυτό. Ο κατηγορούμενος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το μέγεθος της πράξης του. Αυτή η ενέργεια δεν ήταν προσχεδιασμένη και δεν υπήρχε κίνητρο», δήλωσε ο συνήγορος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης, επισκέφθηκε χθες αργά το βράδυ τον εντολέα του, παρέμεινε για περίπου μισή ώρα μαζί του και συζήτησαν για την υπερασπιστική γραμμή. Ο 32χρονος, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αποδίδει την πράξη του στη συμπεριφορά της συζύγου. Η υπεράσπιση δεν θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης καθώς ο πιλότος, λόγω της ιδιότητας του υποβαλλόταν κάθε τρεις μήνες σε ψυχομετρικά τεστ.