Και πάλι καλά για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» γλίτωσε την ήττα από τη Λάρισα στο Αλκαζάρ στο 96’ με εκτέλεση πέναλτι του Αντελίνο Βιεϊρίνια για το τελικό 1-1. Η ΑΕΛ αγκάλιασε τη νίκη, προηγήθηκε με γκολ ζωγραφιά του Πινακά, αλλά στάθηκε άτυχη στο φινάλε.

Απέναντι σε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς. Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησαν και πλήρωσαν την έλλειψη ενός αξιόπιστο στράικερ.

Η ΑΕΛ από την άλλη, αμύνθηκε αποτελεσματικά, είχε τον Νάγκι σε μεγάλο βράδυ, την τύχη με το μέρος σε μερικές στιγμές και έναν Πινακά, ο οποίος αποδεικνύει το ταλέντο του σε κάθε ευκαιρία. Ο νεαρός με ένα σόλο ανάμεσα σε Βαρέλα, Ίνγκασον και Βιεϊρίνια και με όμορφη εκτέλεση στο 69′ «κρέμασε» τον Πασχαλάκη.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ δεν… τραβάει… Το έλλειμμα ποιότητας είναι εμφανές, ο Χρήστος Τζόλης είναι ο μόνος ο οποίος κάνει τη διαφορά αλλά δεν γίνεται να λύνει το γόρδιο δεσμό κάθε φορά. Σε αυτό το παιχνίδι, ο νεαρός δεν μπόρεσε να σκοράρει και οι υπόλοιποι απλώς δεν μπορούσαν να δώσουν τη λύση.

Εν τέλει, ο ΠΑΟΚ τη γλύτωσε και πήρε τον βαθμό στο 96′, με το πέναλτι που κέρδισε ο Σβιντέρσκι μετά την επαφή του με τον Νάγκι. Στη μοναδική ίσως αρνητική αντίδραση του γκολκίπερ της ΑΕΛ στο ματς. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε εύστοχα και έσωσε το βαθμό για τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος όμως, με παρόμοια απόδοση δεν πρόκειται να πάει μακριά…

Στο 41′ ο Νάγκι απέκρουσε με το πόδι την κεφαλιά του Ίνγκασον, ενώ ο Μπουργκ που πήρε το ριμπάουντ, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ.

Στο 47’ ο Τζόλης δεν κατάφερε να νικήσει τον Ναγκί, ενώ στο 65΄ και πάλι ο γκολκίπερ των «βυσσινί» απέκρουσε την προσπάθεια του εξτρέμ του ΠΑΟΚ.

Στο 69’ η ΑΕΛ βρήκε τον γκολ με τον συνήθη… ύποπτο. Ο Πινάκας πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή… χόρεψε Ίγκασον και Βαρέλα και με ωραίο πλασέ πάνω έγραψε το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση, πραγματοποιώντας συνεχώς σέντρες. Τελικά, το γκολ το βρήκε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα, σε μαρκάρισμα του Ναγκί στον Σφιντέρσκι και με τους παίκτες της ΑΕΛ να διαμαρτύρονται πως έχει προηγηθεί θέατρο του Τζόλη. Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση, γράφοντας το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΕΛ (Τάτσης): Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Φιλίπ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς(71′ Γκοτζαμανίδης), Νικολιάς(83′ Νούνιτς), Πινάκας(83′ Γλινός), Τρούγιτς(53′ Πλατέλλας).

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντόουγκλας Αουγκούστο(82′ Σβάμπ), Ελ Καντουρι, Ζίβκοβιτς, Μουργκ(87′ Τσόλακ), Τζόλης, Σφιντέρσκι.