Τι κι αν η ομάδα του πηγαίνει… τρένο σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ούτε που θέλει να ακούσει ότι η Μάντσετσερ Σίτι είναι φαβορί για την κατάκτηση του Champions League, όπως την έχρισαν πολλοί, μετά και τη χθεσινή νίκη της επί της Γκλάνμπαχ που την φέρνει με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά.

Παρά την εκπληκτική φόρμα της ομάδας του, ο ίδιος δεν θεωρεί ότι είναι το μεγάλο φαβορί για το Champions League. Μάλιστα, ο Γκουαρδιόλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η πρώην ομάδα του, η Μπάγερν Μονάχου είναι αυτή που έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα, τόνισε πως κοιτάζει το τόσο μακρινό μέλλον, αλλά μόνο το προσεχές παιχνίδι της Σίτι με τη Γουέστ Χαμ.

«Σε αυτή τη διοργάνωση πρέπει να είσαι τέλειος για να προχωρήσεις. Όταν βλέπω την Μπάγερν Μονάχου, δε νομίζω ότι εμείς είμαστε το φαβορί. Αν ο κόσμος μας θεωρεί φαβορί, πρέπει να το αποδεχτούμε, αλλά είμαστε μία ομάδα που έχει πάει μόλις μία φορά στα ημιτελικά στην ιστορία. Εντάξει, το λένε και πρέπει να το δεχτούμε. Ο στόχος μου είναι η Γουέστ Χαμ, που είναι η επόμενη αντίπαλος σε λίγες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα.