Έφτασε η μεγάλη ώρα για τον Τσάβι. Ο Καταλανός κόουτς ετοιμάζεται να καθίσει στον πάγκο της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Στην ομάδα που πήρε τα πάντα ως ποδοσφαιριστής να έχει μια ανάλογη επιτυχία και ως προπονητής της. Ο 41χρονος κόουτς είναι ο αντικαταστάτης του Ρόναλντ Κούμαν αφού η διοίκηση Λαπόρτα ξεπέρασε τους όποιους ενδοιασμούς είχε για την πρόσληψή του.

Ο Τσάβι έχει στο πλευρό του, σύμμαχο, τον πρώην προπονητή του Πεπ Γκουαρδιόλα! Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι σε ερώτηση που του τέθηκε για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως ο Τσάβι είναι πλέον έτοιμος να πάρει στα χέρια του μια μεγάλη ομάδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση την Μπαρτσελόνα. «Δεν αμφιβάλω πως ο Τσάβι είναι έτοιμος για να αναλάβει την Μπαρτσελόνα. Ξέρει ποδόσφαιρο, έχει πάθος και ήδη έχει περισσότερη εμπειρία από όση είχα εγώ όταν ανέλαβα την Μπαρτσελόνα. Η επιτυχία βασίζεται στην αφοσίωση και στην ποιότητα των παικτών. Η επιρροή μας είναι λιγότερη από όση νομίζει ο κόσμος. Σχεδόν τα πάντα εξαρτούνται από την ποιότητα των παικτών», ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός.

Το θέμα του προπονητή αναμένεται να λυθεί άμεσα στην Μπαρτσελόνα. Ο Ζοάν Λαπόρτα και το επιτελείο του βρίσκονται στην τελική ευθεία προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία τους με τον Τσάβι. Ο 41χρονος αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να επιστρέψει στη Βαρκελώνη, να αφήσει την Αλ Σαντ και να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.