Πρώτος και βασικός στόχος της Μάντσεστερ Σίτι είναι εδώ και μήνες ο Χάρι Κέιν. Μάλιστα οι «πολίτες» έμοιαζε να πιέζουν αρκετά την Τότεναμ για την απόκτηση του. Ωστόσο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα με δηλώσεις του στην «TV3», τις οποίες μεταφέρει το «teamtalk», τόνισε πως είναι σχεδόν απίθανο να γίνει κίνηση για επιθετικό με πολλά χρήματα.

Ο Γκουαρντιόλα τόνισε πως με τις τιμές που ζητούν οι ομάδες, «φωτογραφίζοντας» την Τότεναμ, θα είναι πολύ δύσκολο για τη Σίτι να πληρώσει, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όλες τις ομάδες, λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, εκθείασε τους Γκάμπριελ Ζεσούς και Φεράν Τόρες, που μπορούν να αγωνιστούν στην κορυφή, επισημαίνοντας ότι η ομάδα του αρέσκεται να παίζει και με «ψευτοεννιάρι». Βέβαια, στο τέλος άφησε ανοικτό ένα μικρό… παραθυράκι για μεταγραφή.

«Με τις τιμές που υπάρχουν δεν θα πρόκειται να πάρουμε κανέναν επιθετικό. Είναι απίθανο, δεν έχουμε τα χρήματα. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες κι εμείς δεν είμαστε η εξαίρεση. Έχουμε τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, τον Φεράν Τόρες που είναι εξαιρετικοί επιθετικοί, έχουμε νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες, παίζουμε και με “ψευτοεννιάρι” κάποιες φορές. Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Ίσως καταφέρουμε να αγοράσουμε, αλλά μπορεί και να μην πάρουμε επιθετικό για τη νέα σεζόν. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να μην αγοράσουμε επιθετικό είναι μεγαλύτερες», είπε χαρακτηριστικά ο Γκουαρντιόλα.