Μέσω ανάρτησής της στο Facebook η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα, σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Πριν από δύο ημέρες περίπου, ο νεαρός αθλητής, λίγο πριν από την έναρξη του Cincinnati Masters 2021 αποκάλυψε πως «δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω».

Μάλιστα, μίλησε ξανά για το εμβόλιο του κορωνοϊού. «Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για εμένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί».

Με μια δημοσίευσή της λοιπόν, η κ. Γκάγκα απάντησε στις παραπάνω πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά δίνοντας μια σύντομη εικόνα από τις συνθήκες στο «Σωτηρία».

Ακολουθεί η ανάρτηση της κ. Γκάγκα στο Facebook:

«Απάντηση στον Στέφανο Τσιτσιπά: Μόνο στο Σωτηρία, τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 229 νεαρά άτομα έως 29 χρονών. Είχαν βαριά πνευμονία, χρειάστηκαν υποστήριξη με οξυγόνο, high flow και μη επεμβατικό αερισμό και παρόλα αυτά, 9 χρειάστηκαν ΜΕΘ. Μόνο σε ένα νοσοκομείο και σε ένα τρίμηνο! Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2.500 θανάτους στην ηλικία αυτή. Είναι λίγοι; Δεν κινδυνεύουν οι νέοι; Στέφανε, να είσαι γερός και να συνεχίσεις να παίζεις τένις, εκεί μας κάνεις περήφανους».

Για το ίδιο θέμα ανάρτηση είχε κάνει και ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος. Στην ανάρτησή του στο facebook ο κ.Μόσιαλος αναφέρθηκε και στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες 18-24 ετών, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως πραγματικό πρόβλημα.

Η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου:

«Μόνο το 39% των συμπατριωτών μας ηλικίας 18-24 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο (με κίνητρα και χωρίς κίνητρα). Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και υπερβαίνει τις δηλώσεις του πρώην; ειδώλου (το ερωτηματικό το βάζω γιατί πολλές φορές η πορεία από την απαξίωση στην αποθέωση είναι μισό τσιγάρο δρόμος, ειδικά στη χώρα μας).

Η δήλωση που τόσο απογοήτευσε, γιατί έγινε από επώνυμο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ας μας προβληματίσει γενικότερα. Οι ελάχιστες παρενέργειες των εμβολίων είναι ειδήσεις καθημερινά και όχι το πόσοι έχουν σωθεί λόγω της προστασίας των εμβολίων.

Ο άδικος θάνατος ενός εμβολιασμένου συμπατριώτη μας γίνεται κυρίαρχη είδηση ενώ ‘ξεχνάμε’ ότι είχαμε 13,204 άδικους θανάτους ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας μέχρι στιγμής. Στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται απόψεις για τα εμβόλια από ‘πανεπιστημιακούς’ και ‘ειδικούς’ μπροστά στις οποίες η ανώριμη τοποθέτηση του επωνύμου τενίστα είναι ήσσονος σημασίας. Ενόχλησε ο κ. Τσιτσιπάς αλλά μήπως πέρα από το δέντρο να δούμε και το δάσος;».