H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της πανδημίας, μιλώντας από την Ανατολική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα από το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, εφιστώντας ταυτόχρονα και επαγρύπνηση σε ότι αφορά τα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά.

Η κυρία Γκάγκα είπε ότι ελπίζει πως θα δούμε μια σταθεροποίηση και σιγά σιγά μια μείωση. «Αυτό πιστεύουμε όλοι. Αλλά τα πράγματα είναι ρευστά και αυτό το έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία και έχουμε το νου μας αν χρειαστεί να πάρουμε κι αλλά μέτρα. Ελπίζω να μη χρειαστεί» δήλωσε και αναφέρθηκε στις περιοχές που εμφανίζουν αυξημένα κρούσματα, όπως η Κρήτη, οι οποίες όμως, όπως τόνισε, «πουθενά δεν είμαστε κοντά στα μεγάλα κύματα που περάσαμε. Άρα είμαστε σαφώς σε παρακολούθηση, έχουμε το νου μας, αλλά προς το παρόν δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο». 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι το ζήτημα είναι να προσέχουμε. «Ναι η πανδημία θα φύγει και πιστεύω ότι θα φύγει σύντομα, αλλά μάσκες πρέπει να φοράμε, οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας πρέπει να προσέχουν, άρα πάμε προς μια κανονικότητα στη ζωή μας αλλά με μέτρο».

Η κυρία Γκάγκα ξεναγήθηκε στο νοσοκομείο και έμεινε ευχαριστημένη από τις υποδομές και εξέφρασε την πρόθεση στήριξής του. Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις νέου προσωπικού, ανέφερε ότι οι προκηρύξεις, αρχικά για νοσηλευτικό και αμέσως μετά για ιατρικό και λοιπό προσωπικό, θα αρχίσουν να αναρτώνται από τον επόμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι η Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο Νεάπολης, ενώ αύριο, Σάββατο, θα επισκεφθεί τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23.621 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 55, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.847 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 354, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 359.