“Τα ρούχα του Givenchy είναι τα μόνα μέσα στα οποία νιώθω ο εαυτός μου. Πιο πολύ από στυλίστας, είναι ένας δημιουργός προσωπικότητας”, δήλωνε η μούσα κι επιστήθια φίλη του διάσημου μόδιστρου, Audrey Ηepburn. Για εκείνη την κορυφαία προσωπικότητα που με τις υπέρκομψες δημιουργίες του έθεσε το πρότυπο της γυναικείας κομψότητας…

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Ήταν αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν ο γνωστός μόδιστρος αρνείται αρχικά να ντύσει τη νεαρή ηθοποιό Audrey Hepburn. Στη συνέχεια όμως μετανιώνει, αφού μένει καταγοητευμένος κι εντυπωσιασμένος μετά από ένα δείπνο μαζί της.

“Όταν η Audrey ήρθε να μου ζητήσει να της φτιάξω φορέματα για την ταινία “Sabrina”, δεν ήξερα διόλου ποια ήταν και περίμενα την Catherine Hepburn Έφθασε στο ατελιέ εύθραυστη, χαριτωμένη, νέα και σπινθηροβόλα, ντυμένη σαν τις κοπελίτσες σήμερα, με βαμβακερό παντελόνι, μπαλαρίνες, ένα μπλουζάκι που δεν κάλυπτε τον αφαλό της και μ` ένα καπέλο βενετσιάνου γονδολιέρη στο χέρι.

Δεν ήμουν σε θέση να κάνω μια σπουδαία γκαρνταρόμπα για τη Sabrina και της είπα “όχι, Δεσποινίς μου, δεν μπορώ να σας ντύσω”, προσθέτει ο Givenchy τονίζοντας ότι οι κοπέλες που εργάζονταν στο ατελιέ του δεν ήταν αρκετές ώστε να αναλάβουν την ένδυση της ηθοποιού.

Παρά την άρνησή του, η Audrey τον καλεί σε δείπνο, “κάτι που προκάλεσε έκπληξη για μια καλοαναθρεμμένη κοπέλα”, όπως είπε εκείνος χαρακτηριστικά.

Η ηθοποιός ζητεί να την ντύνει αποκλειστικά ο Γάλλος σχεδιαστής στις ταινίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για givenchy audrey

Στο τέλος του δείπνου ο Givenchy καταγοητευμένος προτείνει, τελικά, στην πανέμορφη ηθοποιό να ξαναπάει την επόμενη μέρα στον οίκο μόδας. “Με το μέγεθος που είχε, της πήγαιναν όλα. Με επηρέασε, αν και ήμουν τόσο προσεκτικός στο να δεχτώ.” λέει ο διάσημος μόδιστρος.

Τo 1954, στη μεγάλη οθόνη, στο πλευρό του Humphrey Bogart, η Audrey φορά ένα ιβουάρ φόρεμα χορού κεντημένο με μοτίβα με μαύρα λουλούδια που φέρει την υπογραφή Givenchy. Η ηθοποιός ζητεί να την ντύνει αποκλειστικά ο Γάλλος σχεδιαστής στις ταινίες. Την ίδια χρονιά, μάλιστα, φορά ένα φίνο ιβουάρ φόρεμα με λουλουδάτα μοτίβα όταν λαμβάνει το Όσκαρ.

Διαβαστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr