Η καλλονή ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ επελέγη ανάμεσα σε 3.000 υποψήφιες. Ακριβώς στις 11.55 ώρα Μόσχας (συμπίπτει με την ώρα Ελλάδας) σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η ιστορική εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν του διαστημοπλοίου Soyuz-MS19, που μεταφέρει για πρώτη φορά καλλιτέχνες για την παραγωγή της μοναδικής έως σήμερα κινηματογραφικής ταινίας με πραγματικά γυρίσματα στο Διάστημα.

Yulia_Peresild000_9MH6P9

Η τύχη έλαχε στον σκηνοθέτη Κλιμ Σιπένκο και την ηθοποιό Γιούλια Περεσίλντ, οι οποίοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα εργαστούν επί δώδεκα ημέρες για την ταινία «Πρόκληση», που αναμένεται να ολοκληρωθεί και να κάνει την πρεμιέρα της την επόμενη χρονιά.

Yulia_Peresild033_3124039

Την ευθύνη για την ασφαλή μεταφορά στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό του τριμελούς πληρώματος του διαστημοπλοίου Soyuz-MS19 έχει αναλάβει ως επικεφαλής του ένας από τους πλέον έμπειρους Ρώσους κοσμοναύτες, ο 49χρονος Αντόν Σκάπλεροφ, πρώην πιλότος της ρωσικής αεροπορίας, ο οποίος κατάγεται από την Κριμαία και πραγματοποιεί την τέταρτη πτήση του στο Διάστημα.

Η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή στο διάστημα - Εκτοξεύτηκε το πρώτο διαστημόπλοιο με τους ηθοποιούς

Ο Αντόν Σκάπλεροφ «συναγωνίζεται» τον ομογενή κοσμοναύτη Φιόντορ Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο σε φιλελληνικές δραστηριότητες και είναι ο πρώτος Ρώσος κοσμοναύτης, ο οποίος ξεκίνησε τα προγράμματα αποκατάστασης κοσμοναυτών στην Ελλάδα το 2015, παραμένοντας για τρεις εβδομάδες μαζί με το ιατρικό προσωπικό συνοδείας και την οικογένειά του στη Χερσόνησο Ηρακλείου και τη Γεωργιούπολη Χανίων στην Κρήτη

Yulia_Peresild033_3124041__1__αντιγραφο

Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία

Το σχέδιο της δημιουργίας της πρώτης κινηματογραφικής παραγωγής με πραγματικά γυρίσματα στο Διάστημα υποστηρίζει η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roscosmos) στο πλαίσιο της εκλαΐκευσης των διαστημικών προγραμμάτων και το Πρώτο Κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, που μετέδωσε ζωντανά την εκτόξευση και θα συνεχίσει να καλύπτει την εξέλιξή του.

Πολλά ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι για την επιλογή της ηθοποιού που θα εξασφάλιζε τον πρώτο γυναικείο ρόλο έγινε παγκόσμιος διαγωνισμός, που προσέλκυσε περίπου τρεις χιλιάδες συμμετέχουσες. Επελέγησαν αρχικά τριάντα και κατόπιν δεκαέξι υποψήφιες, με την 37χρονη Γιούλια Περεσίλντ να καταφέρνει να αποτελέσει τη βασική επιλογή, με αναπληρωματική της την 34χρονη Αλιόνα Μορντόβινα, οι οποίες ακολούθησαν εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των γυρισμάτων και της ζωής σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Ακριβώς στις 12.05 το διαστημόπλοιο Soyuz-MS19 βγήκε εκτός της γήινης ατμόσφαιρας και αναμένεται ακολουθώντας τη συντομότερη δυνατή διαδρομή περίπου σε τρεις ώρες να είναι σε θέση να προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.