LIFESTYLE

Γιούλη Ζήκου: Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Γιάννη Μόρτζο

«Ερχόμουν κάθε μέρα εδώ του μιλούσα, τον χάιδευα αλλά... Έφυγε όμως... Έφυγε... Έφυγε η ζωή μου όλη»

Ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος έφυγε από τη ζωή στις 25 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 83 ετών έπειτα από προβλήματα υγείας, σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η σύζυγος του ηθοποιού, Γιούλη Ζήκου, συνδέθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Το Πρωινό» το πρωί της Πέμπτης, όπου μίλησε συντετριμμένη για τη μεγάλη απώλεια και τα θέματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Συγκινημένη η Γιούλη Ζήκου περιέγραψε την περιπέτεια της υγείας του ηθοποιού: «Έφυγε η ζωή μου όλη. Σήμερα πέθανε ο Γιάννης Μόρτζος και μαζί του πέθανε και η Γιούλη Ζήκου. Έφυγε ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Προσπάθησα δίπλα του να γίνω καλύτερος άνθρωπος αλλά δεν τα κατάφερα. Έφυγε, έφυγε… Δεν το πιστεύω. Ξεκίνησαν όλα τον Ιούνιο. Υγρό στον πνεύμονα. Πήγαμε, βγήκαμε σπίτι μας… Παλέψαμε, αγωνίστηκαμε. Λοίμωξη στο αναπνευστικό. Μπήκαμε άλλον έναν μήνα μέσα. Νομίζαμε πάλι ότι θα βγούμε νικητές, αλλά δεν βγήκαμε. Γύρισα πίσω μόνη μου, εκείνος μπήκε στην εντατική. Ερχόμουν κάθε μέρα εδώ του μιλούσα, τον χάιδευα αλλά… Έφυγε όμως… Έφυγε… Έφυγε η ζωή μου όλη».

Και συνέχισε: «Του έλεγα ότι θα νικήσουμε και αυτή τη φορά και θα γυρίσουμε στο σπίτι μας, στον Ρωμαίο του. Γιατί και αυτός στο τελευταίο παραλήρημά του ζητούσε το σκυλάκι του, τον Ρωμαίο του. Ήταν δημιουργικός, παραγωγικός, δραστήριος. Είχε πάθος μόνο με τη δουλειά του. Ένας ταπεινός άνθρωπος. Τελείωσα… Εγώ τελείωσα εδώ. Το ξέρω ότι με αγαπούσε πολύ. Ότι μου είχε αδυναμία, εγώ περισσότερη. Ήταν ο άνδρας μου, ο δάσκαλός μου, ο συνεργάτης μου. Το παιδί μου. Και αυτός το ίδιο έλεγε ότι εγώ ήμουν η γυναίκα του, η ερωμένη του, η μάνα του. Ήμουν η μάνα του. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Γιάννη Μόρτζο. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου…».

Σε ερώτηση για το πόσο καιρό έμεινε στην εντατική, η Γιούλη Ζήκου απάντησε: «Έμεινε εννιά μέρες… Εννιά μέρες. Ήμουν εδώ κάθε μέρα μαζί του, μέσα. Εννιά μέρες άντεξε το αναπνευστικό. Άλλαξαν όλα πια. Όλα, όλα, όλα, όλα. Η ζωή μου τέλος. Ήρθα να τον παραλάβω. Το καταλαβαίνεις; Υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό; Ήρθα να τον παραλάβω…».

Όπως είχε γίνει γνωστό στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Ασκληπιείο Βούλας, αντιμετωπίζοντας σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, ενώ μάλιστα είχε νοσηλευτεί και στις αρχές του καλοκαιριού, λόγω αναπνευστικού προβλήματος.

 

Διαβάστε ακόμη: