Η γιόγκα δεν είναι απλώς μία άσκηση του σώματος. Είναι μία πρακτική, νοητική και ψυχική, που παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη για τη υγεία του ανθρώπου. Ψυχική ηρεμία, εκτόνωση, συγκέντρωση είναι μερικά από αυτά και πολλοί διάσημοι που κάνουν γιόγκα, στοχεύουν ακριβώς σε αυτά.

Αποτελεί, άλλωστε, έναν τρόπο εξισορρόπησης του πολυάσχολου και απαιτητικού τρόπου ζωής, που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των διασήμων του Hollywood. Εσύ μπορεί να μην είσαι ηθοποιός ή τραγουδιστής, ωστόσο, μπορείς να επωφεληθείς εξίσου από την εξάσκηση της γιόγκα, ακολουθώντας το παράδειγμα των παρακάτω σταρς:

Jack Dorsey

Ο συνιδρυτής του Twitter (του σημερινού X) είναι πιστός σε ένα συγκεκριμένο lifestyle, που αν και αμφιλεγόμενο, θεωρείται πειθαρχημένο. Από αυτό δεν λείπουν, φυσικά, και τα μαθήματα γιόγκα.

Matthew McConaughey

MALIBU, CA – JANUARY 23: Matthew McConaughey is seen jogging on the beach on January 23, 2011 in Malibu, California. (Photo by Bauer-Griffin/GC Images)

Ο πρωταγωνιστής του Interstellar και του How to lose a guy in 10 days είναι γνωστός για την ενεργητικότητά του στην καθημερινή του ζωή. Ανάμεσα στις ασχολίες του, είναι και η εκτέλεση απαιτητικών στάσεων γιόγκα στην παραλία.

Robert Downey Jr.

Ο Robert Downie Jr έχει ξεπεράσει προσωπικούς αγώνες με τον εθισμό και, πλέον, εστιάζει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Τρανή απόδειξη αυτού αποτελεί η προσήλωσή του στη γιόγκα και στο wing chun, ένα σύστημα αυτοάμυνας που απαιτεί συγκέντρωση.

Sting

Ο Sting, ο οποίος παρά τα 71 του χρόνια διατηρεί μία εξαιρετική φυσική κατάσταση, έχει εντάξει το tantra, το ashtanga και το jivamukti στην καθημερινότητά του.

Jake Gyllenhaal

Είναι γνωστό πως ο ηθοποιός ακολουθεί ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής, ωστόσο, από αυτό δε λείπουν και οι συνεδρίες γιόγκα, οι οποίες αποτελούν θεμελιώδες κομμάτι της ρουτίνας του.

Orlando Bloom

Εδώ και χρόνια,  ο Orlando Bloom είναι αφοσιωμένος στην άσκηση της γιόγκα. Μάλιστα, το προτιμώμενο του στυλ γιόγκα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η kundalini, γνωστή και ως power yoga.

Justin Timberlake

Ο Justin Timberlake, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Jessica Biel εδώ και αρκετά χρόνια, εξασκεί τη γιόγκα μαζί με τη σύζυγό του. Αυτή η εμπειρία ενίσχυσε τον δεσμό τους και τους επέτρεψε να εξερευνήσουν από κοινού τα οφέλη της γιόγκα στη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμη: