Με ιδιαίτερη προσοχή οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες ερευνούν ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο με τσιμέντα το οποίο μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες παρενέργειες στον κλάδο της βαριάς βιομηχανίας και των κατασκευών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή διερευνάται ο ρόλος στο σκάνδαλο με τσιμέντα, μεγάλης τσιμεντοβιομηχανίας η οποία ελληνοποιεί τα πλαστά έγγραφα τσιμέντου κακής ποιότητας το οποίο εισάγει από την Τουρκία.

Το ακατάλληλο τσιμέντο Τουρκίας, το οποίο αγοράζεται, χρησιμοποιείται κατά κόρον από μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους στην κατασκευή δημόσιων έργων.

Μάλιστα κάποιοι φρόντισαν να εξασφαλίσουν εικονικά παραστατικά τα οποία εμφανίζουν το τσιμέντο ως ελληνικό.

Αυτό συνέβη και πρόσφατα, όταν έγινε έφοδος σε πλοίο που μεταφέρει τσιμέντο.

Τα πιστοποιητικά ήταν νόμιμα αλλά το τσιμέντο ήταν κακής ποιότητας, που σημαίνει ότι προερχόταν από τη Τουρκία.

Εκτός από τα τσιμέντα, το ίδιο κόλπο γίνεται με τους σωλήνες που χρησιμοποιούνται στα δημόσια έργα.

Μάλιστα σε ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο το σύνολο των σωλήνων που χρησιμοποιήθηκαν προέρχεται από την Κίνα και είναι ακατάλληλες.

Μάλιστα για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο αναμένεται να παρέμβει η Δικαιοσύνη διατάσσοντας ποιοτικό έλεγχο στο έργο.

Παράλληλα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα ερευνήσουν όλα τα τιμολόγια, καθώς και τις εταιρείες που προμηθεύουν με επικίνδυνους σωλήνες και σίδερο τις κατασκευαστικές εταιρείες.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στο radar ότι μία μεγάλη έρευνα για το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο μπορεί να φέρει στην επιφάνεια εγκληματικές συμμορίες που στήθηκαν από μεγαλόσχημους παράγοντες και οι οποίοι ζημίωσαν με δισεκατομμύρια το Ελληνικό δημόσιο αφού η κατασκευή των μεγάλων έργων γινόταν με ακατάλληλα υλικά.