Στοχεύει τον Μητσοτάκη, αλλά στοχοποιεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ακύρωση της βράβευσης Αποστολόπουλου.

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη», δήλωσε στο «Νησί» της Μυτιλήνης ο Αλέξης Τσίπρας – και πρόσθεσε: «Είναι πολύ θλιβερό αυτό που έγινε με τον Ι. Αποστολόπουλο και, νομίζω, δεν τιμά την Προεδρία της Δημοκρατίας ως θεσμό να βγάζει διαρροές που ουσιαστικά ρίχνουν την ευθύνη αλλού ή απομειώνουν τις όποιες θεσμικές αρμοδιότητες αφορούν την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Η ακύρωση της βράβευσης Αποστολόπουλου, πάντως, είναι η αφορμή και όχι η αιτία των… μποφόρ που παρατηρούνται στις σχέσεις της Κουμουνδούρου με την Προεδρία της Δημοκρατίας, παρότι αρχικά την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στήριξε προσωπικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, κόντρα σε φωνές στελεχών που ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει λευκό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτιμά ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν παίζει τον θεσμικό της ρόλο, αλλά κάνει απλώς όλα τα χατίρια του πρωθυπουργού».

Κάποιοι στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, επιμένουν πως οι προσωπικές σχέσεις του αρχηγού της αξιωματικής με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι υπό το μηδέν και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να ψηφίσει τυχόν πρόταση για επανεκλογή της.

Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, πάντως, ουδείς μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή…