Τις δραματικές στιγμές που έζησε ο ίδιος και ο 15χρονος φίλος του όταν ταχύπλοο πέρασε με ταχύτητα από πάνω τους σε θαλάσσια περιοχή της Άνδρου περιγράφει 20χρονος ψαροντουφεκάς.

Οι δύο φίλοι ψάρευαν στην περιοχή Φαράγγι  κοντά στον όρμο του Κορθίου στην Άνδρο.

«Η μόνη σκέψη που θυμάμαι να κάνω, αφού βρεθήκαμε κάτω από το σκάφος, ήταν ποια στιγμή θα περάσει από πάνω μας η προπέλα να πεθάνουμε, δηλαδή ήταν πολύ τρομακτική η στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τι συνέβη είπε στο Star:«Εμείς ήμασταν σε μια απόσταση 15 – 20 μέτρα από την ακτή και ψαρεύαμε. Είχαμε τη σημαδούρα μας μαζί μας, δεμένη πάνω στον Θοδωρή, σε μια απόσταση 10 μέτρων. Και ενώ ο Θοδωρής έδενε το ψάρι στο σώμα του και κοιτούσε τον βυθό άκουσα τη μηχανή του φουσκωτού και σήκωσα το κεφάλι μου και είδα ένα φουσκωτό να κατευθύνεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα και ήταν σε μια απόσταση 30 με 40 μέτρα».

Και συνέχισε: «Άρχισα να φωνάζω με όλη μου τη δυνάμη και να κουνάω το δεξί μου χέρι στον αέρα. Δε γίναμε αντιληπτοί από τον χειριστή του σκάφους. Συνέχισε να κατευθύνεται προς τα πάνω μας, δεν άλλαξε πορεία, ούτε μείωσε ταχύτητα και απευθείας έπιασα με το αριστερό μου χέρι το Θοδωρή, που δεν είχε καταλάβει ακόμα ότι έρχεται καταπάνω μας ένα σκάφος. Τον τράβηξα με όλη μου τη δύναμη προς τα δεξιά μου για να απομακρυνθούμε από το σημείο».

Τα λεπτά που ακολούθησαν, όπως είπε ο νεαρός ψαροντουφεκάς, ήταν εφιαλτικά. Με όση δύναμη είχε προσπαθούσε να κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας τον Θοδωρή που αιμμοραγούσε. Ταυτόχρονα, έκανε σήμα στον χειριστή του σκάφους να τον βοηθήσει για να τον μεταφέρουν στη στεριά.

Όπως είπε μετά το ατύχημα ο ίδιος ήταν σοκαρισμένος και το μόνο που είπε ο 15χρονος φίλος του ήταν «γιατί μου κόψανε το χέρι».

Ο Θοδωρής, σοβαρά τραυματισμένος στο χέρι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αργά το βράδυ με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ.

Άνδρος: Τα νεότερα για την πορεία της υγείας του 15χρονου

Ο Θοδωρής, σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας του νησιού και αργά το βράδυ, με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου γιατροί της μικροχειρουργικής άνω άκρου στο ΚΑΤ τον χειρούργησαν. Τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα σύμφωνα με το Star.

Ο 15χρονος ανέφερε στο προσωπικό του Νοσοκομείου: «Δεν κατάλαβα πως ακριβώς συνέβη. Εγώ και ο φίλος μου βρισκόμασταν στη θάλασσα όταν ξαφνικά πέρασε από πάνω μας το σκάφος. Ο φίλος μου αντέδρασε και με τράβηξε».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο χειριστής του σκάφους, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, βρέθηκε να έχει καταναλώσει μεγαλύτερη του ελάχιστου ορίου ποσότητα αλκοόλ στην αλκοολομέτρηση που του έγινε μετά το ατύχημα.