Η Meta Platforms ανακοίνωσε ότι θα κλείσει την πλατφόρμα Threads στην Τουρκία σε δύο εβδομάδες προκειμένου να συμμορφωθεί με εντολή των τοπικών αρχών που ανησυχούν για το τρόπο που διαχειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών.

Η τουρκική Αρχή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των πλατφορμών Threads και Instagram θα μπορούσε να παραβιάσει τους νόμους της Τουρκίας και να προκαλέσει «ανεπανόρθωτη ζημιά».

Η Meta δήλωσε ότι διαφωνεί και ότι θα ασκήσει έφεση. «Δεν υπάρχει καμία επίπτωση στο Facebook, στο Instagram, στο WhatsApp ή σε άλλες υπηρεσίες της Meta στην Τουρκία ή στο Threads σε άλλες χώρες», δήλωσε.

Το Threads δεν θα είναι διαθέσιμο από τις 29 Απριλίου. Η Meta έκανε λόγο για προσωρινή αναστολή.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τον Μάρτιο, οι τουρκικές αρχές επέβαλαν ξεχωριστά πρόστιμο στη Meta ύψους 4,8 εκατομμυρίων λιρών (148.000 δολάρια) σε καθημερινή βάση έως ότου η εταιρεία συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Αρχήα. Τα πρόστιμα αυτά θα ίσχυαν από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Η Meta «καταχράστηκε» τη θέση της συγχωνεύοντας δεδομένα από το Facebook, το Instagram και το WhatsApp και αυτό εμποδίζει τους ανταγωνιστές, δήλωσε το συμβούλιο της αρχής ανταγωνισμού.

Η Meta έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Ευρωπαίοι είχαν τη δυνατότητα να εγγραφούν χωρίς να συνδέσουν τον λογαριασμό τους στο Instagram. Η σύνδεση με το Instagram αποτέλεσε βασικό σημείο διαφωνίας στην ΕΕ, όπου οι νέοι κανόνες για τις ψηφιακές πλατφόρμες εμποδίζουν τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να μοιράζονται δεδομένα σε διάφορες υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη: