Ο Εκτορ Μπεγερίν είναι από τους ποδοσφαιριστές που πάντοτε κάτι έχουν να πουν. Και ουδέποτε φοβήθηκε να εκφέρει δημόσια τη γνώμη του για οτιδήποτε απασχολεί την κοινή γνώμη. Ετσι και τώρα.

“Αυτός ο πόλεμος μας ενδιαφέρει περισσότερο από άλλους και δεν το βρίσκω σωστό”, δήλωσε ο δεξιός μπακ της Μπέτις και πρώην της Αρσεναλ στο κανάλι YouTube La Media Inglesa. Και συνέχισε:  “Ισως, επειδή είναι λαοί πιο κοντά σε εμάς ή επειδή η σύγκρουση μπορεί να μας επηρεάσει οικονομικά. Αλλά για παράδειγμα , όμως, δεν μιλάμε πια για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη, ούτε για την κατάσταση στην Υεμένη, στο Ιράκ“.

Ο Μπεγερίν αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό της Ρωσίας από τα πλέι οφς του Παγκοσμίου Κυπέλλου: “Ακόμα και το γεγονός ότι η Ρωσία δεν μπήκε στο Μουντιάλ είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια σε άλλα μέρη του κόσμου. Δυσκολεύομαι να δώσω σημασία μόνο σε αυτά τα πράγματα και σε αυτή την αφήγηση”.

“Τραγικό αυτό που συμβαίνει… “

Εν τω μεταξύ, θέση για τον πόλεμο πήρε και ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. “Είναι δύσκολο να μιλάς για πόλεμο. Είμαι υπέρ της ειρήνης και της αγάπης και μέσω του ποδοσφαίρου θέλω να διαδώσω το μήνυμά μου και την ενέργειά μου. Αυτό πρέπει να κάνουμε”, δήλωσε με τη σειρά του ο επιθετικός της Μίλαν στο περιθώριο της αναμέτρησης της Σουηδίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο των πλέι οφς του Μουντιάλ. “Αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό και δεν πρέπει να συμβαίνει. Το 2022 θα πρέπει να μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα με κανονικό τρόπο, όχι με πόλεμο“, συμπλήρωσε ο Ιμπραϊμοβιτς.