Ένα μήνα πριν παρέλθει το 18μηνο ο κατηγορούμενος σταθμάρχης για το δυστύχημα των Τεμπών αποφυλακίστηκε.

Η δικαστική συντάκτρια του Star, Άννα Σταματιάδου, εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Όπως ανέφερε, αν δεν αποφυλακιζόταν τώρα θα έβγαινε από τις φυλακές Λάρισας σε ένα μήνα αφού τότε, συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου, θα έληγε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών.

Αν γινόταν αυτό, ο σταθμάρχης, όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης και έγκριτοι νομικοί, θα έβγαινε χωρίς όρους μέχρι τη δίκη. Πλέον βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και απαγορεύεται να βγει από τη χώρα.

Οι δικαστικές αρχές έκριναν πως δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Ο σταθμάρχης έχει τεθεί σε αργία από την πρώτη στιγμή.

Πότε θα γίνει η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών

Όσον αφορά το δυστύχημα των Τεμπών, μέχρι στιγμής έχουμε πάνω από 40 κατηγορουμένους, η κύρια ανάκριση είναι σε εξέλιξη και ο εφέτης ανακριτής περιμένει πραγματογνωμοσύνες.

Δεν ξέρουμε πάντως αν θα προκύψουν και άλλες διώξεις και πόσοι τελικά θα καθίσουν στο εδώλιο (μέχρι το βούλευμα). Η δίκη δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λάρισα, όπου θα διεξαχθεί η δίκη, θα είναι έτοιμη σύντομα.

Διαβάστε ακόμη: