Στο νοσοκομείο παραμένει ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε στη Βαρυμπόμπη ενώ μίλησε για πρώτη φορά για τα όσα βίωσε.

«Ο άνθρωπος πρέπει να είναι λογικά… τρελός; Άρρωστος… Δηλαδή, το ότι γονάτισε κάτω και άρχισε να με… Καταρχάς εγώ δεν κατάλαβα τι έκανε. Εγώ νόμιζα ότι μου χτύπαγε τα πόδια… Δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τι κάνει… Αυτός ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο εκείνη την ημέρα και βρήκε εμένα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν τον ήξερα τον άνθρωπο, δεν τον γνώριζα…» δήλωσε στον Alpha και την εκπομπή «Tlive» ο Γιάννης Μάρκου για όσα έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου, όταν ο επιχειρηματίας και η παρέα του βρέθηκαν σε καντίνα στην Βαρυμπόμπη και δύο νεαροί, 19 και 26 ετών, ξεκίνησαν να λογομαχούν μαζί τους για μια θέση στην ουρά της καντίνας. Ο 26χρονος τότε, έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να μαχαιρώνει με μανία τον επιχειρηματία.

Σε ερώτηση για το αν φανταζόταν ότι μπορεί αυτός ο διαπληκτισμός να φτάσει εκεί που έφτασε, είπε: «Όχι βέβαια. Το να πεις σε κάποιον η σειρά σου είναι αυτή και πρέπει να τη σεβαστείς και… Δηλαδή μια συμβουλή δίνεις σε κάποιον για να σεβαστεί το λάθος, ίσως, που θα μπορούσε να είχε κάνει. Οπότε τι κάνει; Ζητάει συγγνώμη και λέει ”α! συγγνώμη δεν το κατάλαβα” και πάει πίσω».

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 19χρονος

Με την επιβολή ενός μόνο περιοριστικού όρου – αυτού της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα – αφέθηκε ελεύθερος σήμερα μετά την απολογία του στο ανακριτικό γραφείο, ο δεύτερος κατηγορούμενος για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Βαρυμπόμπη με θύμα τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου.

Ειδικότερα, ο 19χρονος κατηγορούμενος κατά την απολογία του φέρεται να αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην συμπλοκή, όπως και την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας την οποία αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με την επίθεση και πως περίμενε τον 26χρονο φίλο του, που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον επιχειρηματία, στο αυτοκίνητο με το οποίο έφυγαν από την καντίνα.

Να σημειωθεί ότι αύριο το πρωί απολογείται ο 26χρονος ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε ακόμη: