Μου λένε ότι…

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ινδό ομόλογο του είχε αναμφίβολα μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συζητήθηκαν μεταξύ άλλων πλείστα όσα ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματική σύνδεση των δυο χωρών, υπό το πρίσμα να αποτελέσει η Ελλάδα την οικονομική πύλη της διείσδυσης της Ινδίας, που αποτελεί την 5η παγκόσμια οικονομική δύναμη και την πρώτη σε πληθυσμό στον πλανήτη με 1,4 δις. κατοίκους, στην Ευρώπη!

Ωστόσο, όπως μας μεταφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές με γνώση εκ των έσω, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και επέμεινε ιδιαίτερα, όσον αφορά το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, όπου ο Ινδικός όμιλος GMR που έχει στο χαρτοφυλάκιο του μερικά από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ασίας, όπως αυτό του Νέου Δελχί, σε κοινοπραξία με τον ελληνικό κατασκευαστικό όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ!

Το ενδιαφέρον του Ινδού πρωθυπουργού για το Καστέλι υπήρξε αξιοσημείωτο, γεγονός που καταδεικνύει στην πράξη την ουσία της οικονομικής και επιχειρηματικής διπλωματίας από Ινδικής πλευράς!

Οι πληροφορίες, που δεν δύναται να αμφισβητηθούν, λένε ότι ο Ναρέντρα Μόντι ζήτησε να πληροφορηθεί την έκβαση της ολοκλήρωσης του έργου, ιδίως μετά τις αλλαγές μελετών που υπήρξαν και στην πράξη μεταφράζονται κυρίως με την μεγάλη επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, που από 68.000 τμ που αρχικά προβλέπονταν, σε 91.000 τμ, ενώ επεκτάθηκαν οι εμπορικές χρήσεις και ταυτόχρονα θα διαφοροποιηθεί η σύνδεση του νέου αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ!

Επί της ουσίας ο Ινδός πρωθυπουργός ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογο του, να υπάρξουν στο βαθμό του δυνατού όλες οι αναγκαίες κινήσεις και διευκολύνσεις (όπως η πρόσφατη αλλαγή μελετών) από την ελληνική κυβέρνηση ούτως ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την έγκαιρη περάτωση του και τούτο να καταστεί προς όφελος τόσο του ελληνικού δημοσίου, όσο και της κοινοπραξίας των εταιριών που το κατασκευάζουν!

Διαβάστε ακόμη: