Για εικονικές αναστολές εργαζομένων που οδηγούν σε «κουρέματα» ενοικίων που καταβάλλουν για την κατοικία τους κάνουν λόγο μέλη της ΠΟΜΙΔΑ αναδεικνύοντας «παράπλευρες» απώλειες των μέτρων στήριξης της οικονομίας που πλήττουν τους ιδιοκτήτες.  Πιο συγκεκριμένα ιδιοκτήτες ακινήτων αναφέρουν ότι έχει καταγραφεί το φαινόμενο συμπερίληψης με «συνεννόηση» για λίγες μέρες στις λίστες με τις αναστολές εργαζομένων, που στη συνέχεια αποκτούν το δικαίωμα για μείωση κατά 40% του ενοικίου τους. Μάλιστα οι εργαζόμενοι αυτοί συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν σε κάποιες περιπτώσεις η γνωστοποίηση ένταξης στις αναστολές από τον ενοικιαστή γίνεται με καθυστέρηση με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να χάνει και την προθεσμία για  να κάνει δήλωση COVID ώστε  να πάρει την προβλεπόμενη αποζημίωση. Παράλληλα βέβαια ο ενοικιαστής έχει τη δυνατότητα παρακράτησης τη διαφοράς από τα επόμενα μισθώματα. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια η καθυστερημένη ένταξη του εργαζόμενου σε καθεστώς αναστολής γίνεται καθώς ο νόμος προβλέπει ότι ο εργοδότης μπορεί και προς το τέλος του μήνα να εντάξει τους εργαζόμενους στη σχετική ρύθμιση στην ΕΡΓΑΝΗ χωρίς όμως παράλληλα να δίνεται αντίστοιχη δυνατότητα στο taxisnet.

Σύμφωνα επίσης με μέλη της ΠΟΜΙΔΑ είναι άδικο να μπαίνουν σε αναστολή εργαζόμενοι για 10 ημέρες ( ή  και λιγότερες),   κάθε μήνα,  σε συνεννόηση μάλιστα με εργαζόμενους και οι ιδιοκτήτες να βλέπουν τα μισθώματά τους να «κουρεύονται» όχι αναλογικά με τις μέρες αναστολής αλλά καθ ολοκληρία.  Μάλιστα όπως αναφέρεται το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν τη «νύφη».