Θεωρείται για πολλούς το πρώτο top model στη δεκαετία του `80. Μια γυναίκα με εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά εξαιρετικά αδύναμο χαρακτήρα. Τα δυνατά φώτα της δημοσιότητας μπήκαν τόσο ξαφνικά στη ζωή της που δεν ήξερε πώς να διαχειρισθεί σωστά τις νέες συνθήκες.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Δυστυχώς, γνωρίζει τη σκοτεινή πλευρά του φανταχτερού κόσμου της μόδας που την προδίδει μόλις ξεκινούν τα προσωπικά της προβλήματα. Είναι η Τζία Καράντζι, η οποία γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1960 κι έφυγε στα 26 της χρόνια από τη μάστιγα του AIDS.

Η Gia Mari Carangi γεννήθηκε το 1960 και τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στη Φιλαδέλφεια. Η μητέρα της την εγκαταλείπει όταν ήταν περίπου μόλις δέκα ετών. Μένει με τον πατέρα της και εργάζεται για λίγο στο οικογενειακό fast food από το οποίο φεύγει με ένα νεαρό που ερωτεύεται. Εκείνος της πρότεινε να γίνει μοντέλο στα 17 της χρόνια. Η Τζία ενθουσιάζεται με την ιδέα και με ιδιαίτερο θάρρος, θράσος και τόλμη για το νεαρό της ηλικίας της εισβάλει εισέβαλε στο γραφείο ενός πρακτορείο μοντέλων.

Η ιδιοκτήτρια εντυπωσιάζεται από εκείνη και τις δίνει πολλές συμβουλές για μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της μόδας. Η Τζία διαφέρει από τα κυρίαρχα μοντέλα εκείνης της εποχής με τα ξανθά μαλλιά και το νάζι. Η Τζία κάνει αισθητή την παρουσία της και αρχίζει να γίνεται διάσημη από το 1978. Κάνει πολλά εξώφυλλα και είχε συνεργασίες με όλα τα διάσημα ονόματα. Έχει ήδη αρχίσει να ταξιδεύει στον κόσμο των ναρκωτικών.

Μια ζωή ταινία

Η ζωή του διάσημου και άτυχου μοντέλου έχει γυριστεί σε ταινία το 1998 με τίτλο ΤΟΠ ΜΟΝΤΕΛ και πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί, ένας ρόλος που της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου. Εξαιρετική ήταν και η Φέι Νταναγουέι, που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου.

Όσοι θυμούνται την πανέμορφη Τζία Καράντζι θα πουν πως ήταν ένα κορίτσι διαφορετικό που για όσο χρονικό διάστημα εργάστηκε σαν μοντέλο έκανε τον κόσμο της μόδας να πάει ένα βήμα παραπέρα και να αποδεχθεί τις ιδιαιτερότητες του καθενός.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr